Είτε είστε φαν των ομιλιών των TED είτε όχι, αυτή η παρωδία είναι ό,τι καλύτερο θα δείτε σήμερα

Είτε είστε φαν των ομιλιών των TED είτε όχι, αυτή η παρωδία είναι ό,τι καλύτερο θα δείτε σήμερα

Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν τα διάφορα TED ως τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της χρονιάς, που θαυμάζουν τους διοργανωτές και την όλη φιλοσοφία πίσω από το εν λόγω εγχείρημα και φροντίζουν να κλείσουν εγκαίρως το εισιτήριό τους για να παρακολουθήσουν από κοντά τις γεμάτες έμπνευση, δημιουργικότητα και όραμα ομιλίες που πραγματοποιούνται σε αυτά.

Και υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν πως τα TED είναι το πιο δήθεν πράγμα στον κόσμο.

Οι δημιουργοί και παρουσιαστές του This Is That ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία. Το This Is That είναι η σατιρική εκπομπή του καναδικού CBC Radio, στην οποία παρουσιάζονται με σοβαροφανή τρόπο ψεύτικες και χιουμοριστικές ειδήσεις, όλες τους βασισμένες σε αληθινά γεγονότα από την πολιτική, εταιρική, πολιτιστική, θρησκευτική κοινότητα αλλά και κάθε άλλη πτυχή της ζωής μας.

Το TED και οι ομιλίες του, λοιπόν, δεν γλίτωσαν από το στόχαστρο του This Is That. Στο βίντεο που θα δείτε παραπάνω, ο Pat Kelly, ένας εκ των δύο παρουσιαστών τη εκπομπής, υποδύεται τον κλασικό ομιλητή του TED και (υποτίθεται πως) δίνει μια ομιλία σχετικά με την «ηγεσία στην σκέψη». Είτε είστε φαν των TED είτε όχι, δεν γίνεται να μην παραδεχτείτε πως η απολαυστική σάτιρά του πάνω στον τρόπο που γίνονται οι περισσότερες ομιλίες στα TED είναι εξαιρετικά επιτυχημένη.