Έτοιμος να ανοίξει πανιά ο 49ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Έτοιμος να ανοίξει πανιά ο 49ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου
IKARUS SAILING MEDIA/ NIKOS ZAGAS

Πανιά είναι έτοιμος να ανοίξει ένας από τους σημαντικότερους offshore αγώνες στην Ελλάδα, ο “49ο Διεθνής Ιστιοπλοικός Αγώνας Άνδρου”. Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όµιλος Ελλάδος διοργανώνουν απο κοινού το σπουδαίο αυτό αγώνα, ο οποίος αποτελεί συνένωση σε µία ενιαία διοργάνωση των αγώνων, “24η Ιστιοπλοϊκή Εβδοµάδα του Ν.Ο.Ε” και “49ος ∆ιεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανδρου”, και θα διεξάγεται σε δύο φάσεις. Η 1η, πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Ιουνίου στον Φαληρικό Όρµο και θα περιέλαβε τις διαδροµές inshore της διοργάνωσης, ενώ η 2η θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου και θα περιλαµβάνει τους αγώνες ανοικτής θαλάσσης της διοργάνωσης (Βουλιαγµένη – Άνδρος και Άνδρος – Σούνιο) καθώς και τον τοπικό αγώνα “Liberty Regatta” στην Άνδρο.

Επιπρόσθετα, το “49th Andros International Regatta”, θα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, αφού θα «εγκαινιάσει» ουσιαστικά το Andros Maritime Association. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ναυτιλιακής κοινότητας του νησιού να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις ολοένα κι αυξανόμενες απαιτήσεις της παγκόσμιας Ναυτιλίας με τρόπο που να είναι βιώσιμος.

Η διοργάνωση του “49th Andros International Regatta”, θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά τα “Ποσειδώνια”, τη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για τη Ναυτιλία, γεγονός που θα μετατρέψει την Άνδρο σε πόλο έλξης για αρκετούς επισκέπτες που θα θελήσουν να συνδυάσουν ένα διήμερο χαλάρωσης με την παρακολούθηση ενός τόσο σημαντικού ιστιοπλοϊκού αγώνα.

Στην Press Conference που πραγματοποιήθηκε στο Hellas Liberty στις 31 Μαίου, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να τιμήσει αυτό το νέο εγχείρημα των Ν.Ο.Α και Ν.Ο.Ε καθώς επίσης να ενημερωθεί για το Αndros Marine Association (A.M.A) και με την ευκαιρία, οι κύριοι, Λεωνίδας Πολέμης, Πρόεδρος του Ν.Ο.Α και Μάκης Κουρτέσης, Έφορος του Ν.Ο.Α,αφηγήθηκαν βιώματα προσωπικά αλλά και βιώματα τρίτων από την λαμπρή πορεία του Ιωάννη Β.Γουλανδρή-‘Big John’, ο oποίος ήταν ιδρυτής του Ν.Ο.Α και αρωγός κάθε προσπάθειας να αναπτυχθούν αθλητικές και πολιτισμικές δραστηριότητες στο νησί της Άνδρου.

Ραντεβού λοιπόν όλοι στην εκκίνηση του Ν.Ο.Ε-Ν.Ο.Α.