Η τηλεμαχία των HuffPost, Telegraph και YouTube για το Brexit

Η τηλεμαχία των HuffPost, Telegraph και YouTube για το Brexit

Οι Boris Johnson και Alex Salmond διαφώνησαν στο θέμα της μετανάστευσης, με τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου να προειδοποιεί ότι το θέμα οδηγεί στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων και τον πρώην δήμαρχο της Σκωτίας να τον κατηγορεί ότι λέει «ασυναρτησίες».

Κατά την διάρκεια της τηλεμαχίας για το Βρετανικό δημοψήφισμα που διοργάνωσε σήμερα, Τρίτη, η The Huffington Post UK, η The Daily Telegraph και το YouTube, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το μεγάλο χάσμα της καμπάνιας.

Ο Johnson, φανατικός υπέρμαχος του Brexit, αρνήθηκε να αναφέρει πόσο πρέπει να μειωθεί η άνοδος των κομμάτων, όμως επέμεινε ότι οι Βρετανοί δεν είχαν δώσει την συγκατάθεσή τους σε μια αύξηση στο «μέγεθος του Νιουκαστλ».

«Υπάρχει λόγος που σε όλη την Ευρώπη βλέπετε την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων», είπε.

«Είναι ο λόγος που βλέπετε να κλιμακώνεται η συζήτηση για την μετανάστευση σε όλη την τηλεμαχία αυτή την στιγμή. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν έχουν δώσει την δημοκρατική τους συγκατάθεση σε ό,τι έχει συμβεί. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε τον έλεγχο».

Όμως ο Salmond απάντησε κατηγορώντας τον Johnson ότι υπόσχεται στην οικογένεια Bain στη Βόρεια Σκωτία να παραμείνουν (στη Βρετανία) σηματοδοτώντας τη λήψη δραστικών μέτρων στην Αγγλία.

«Δεν έχει νόημα σε αυτή την συζήτηση. Είναι ασυναρτησίες αυτά Boris και το ξέρεις», είπε.

*To κείμενο δημοσιεύτηκε στην βρετανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή