Η «χρυσοφόρα» καλλιέργεια της τρούφας. Το μισό κιλό μπορεί και να πουληθεί ακόμη και 2.200 ευρώ στο εξωτερικό

Η «χρυσοφόρα» καλλιέργεια της τρούφας. Το μισό κιλό μπορεί και να πουληθεί ακόμη και 2.200 ευρώ στο εξωτερικό
youtube

Είναι ίσως από τις καλλιέργειες οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο. Πολλοί την αποκαλούν και χρυσοφόρα καλλιέργεια καθώς, σύμφωνα με το vox το μισό περίπου κιλό μπορεί να πουληθεί στο εξωτερικό ακόμη και 2.200 ευρώ. O λόγος; Για την τρούφα η οποία κερδίζει όλο και περισσότερο φανατικό κοινό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Vox, το κόστος της τρούφας αυξομειώνεται ανάλογα την εποχή και ανάλογα με το είδος της. Για παράδειγμα η περίφημη ιταλική λευκή τρούφα είναι ιδιαίτερα ακριβή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2014 τα 2 κιλά περίπου (4,16 λίβρες για την ακρίβεια) της συγκεκριμένης καλλιέργειας μπορεί να έφταναν να πουληθούν ακόμη και προς 53.000 ευρώ.

Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να προσέξει κανείς είναι η ποιότητα της τρούφας που θα χρησιμοποιηθεί καθώς δεν λείπουν και αυτοί που χρησιμοποιούν χαμηλότερης ποιότητας καλλιέργειες και προσπαθούν να τις παρουσιάσουν ως καλύτερης, για να αποκομίσουν κέρδη.

Δείτε πάντως το βίντεο του Vox, που δείχνει γιατί είναι τόσο ακριβή η τρούφα:

Δημοφιλή