Δείχνει αυτό το επεισόδιο του Ρετιρέ τη μοίρα των Ελλήνων μετά το Brexit;

Δείχνει αυτό το επεισόδιο του Ρετιρέ τη μοίρα των Ελλήνων μετά το Brexit;

Η επόμενη μέρα του Brexit μας έχει αφήσει σίγουρα μουδιασμένους και αμήχανους. Μόνο σενάρια και υποθέσεις μπορεί να κάνει κάποιος για το τι θα ακολουθήσει και πώς θα επηρεάσει αυτή η νέα πραγματικότητα τόσο τη ζωή των Βρετανών, όσο και των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών.

Το μόνο σίγουρο είναι πως νιώθουμε ότι πηγαίνουμε αρκετά βήματα προς τα πίσω. Το Λονδίνο και η Αγγλία γενικότερα αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων και το γεγονός ότι ανήκε στην Ε.Ε. έκανε τα ταξίδια τους προς εκεί απλά και εύκολα.

Καθώς όμως οι όροι δείχνουν να αλλάζουν, δεν γινόταν να μην μας έρθει στο μυαλό ένα επεισόδιο της θρυλικής ελληνικής τηλεοπτικής σειράς «Το Ρετιρέ», όπου η Κατερίνα ετοιμάζεται να πάει Λονδίνο μαζί με τη μαμά της. Πρόκειται για ένα ταξίδι το οποίο τότε θεωρούνταν «άθλος». Για αυτό και βλέπουμε έναν έναν τους συγγενείς και φίλους της Κατερίνας να την επισκέπτονται και να της ζητάνε να τους αγοράσει πράγματα που δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν στην Ελλάδα, αφού εκεί «όλα είναι φτηνά», όπως λένε. Και φυσικά, για όλα αυτά θα πλήρωναν με συνάλλαγμα που έκαναν σε... δολάρια.

Ο τρόπος που ταξίδευαν τότε σε μία άλλη χώρα της Ε.Ε. οι Έλληνες δείχνει ξένος για εμάς σήμερα, αλλά μήπως πλησιάζουμε ξανά προς τα εκεί; Στο σημείο δηλαδή που θα ζητάμε στους λίγους τυχερούς που θα βρεθούν στο Λονδίνο να μας φέρουν δερμάτινα, τσάντες και καλλυντικά που δεν θα εξάγονται πλέον στην Ελλάδα;

Όπως είπαμε, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Όπως επίσης μπορούμε να αφήσουμε το χιούμορ του «Ρετιρέ», όσο κλισέ και εάν μοιάζει, να μας αποδείξει για ακόμη μια φορά πως η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Δημοφιλή