13 πράγματα που οι καλοί οικοδεσπότες έχουν πάντα στο σπίτι τους

13 πράγματα που οι καλοί οικοδεσπότες έχουν πάντα στο σπίτι τους
View from above friends toasting wine glasses
Hero Images via Getty Images
View from above friends toasting wine glasses

Από μικρή θυμάμαι πως ένα πράγμα γινόταν πάντα στο σπίτι μας: όταν είχαμε καλεσμένους «της τελευταίας στιγμής», η μαμά μου ως εκ θαύματος, δεν έμοιαζε ποτέ απροετοίμαστη. Πάντα είχε κάτι να προσφέρει και πάντα εντυπωσίαζε με την ικανότητά της να κάνει τους πάντες να νιώθουν όμορφα. Έτσι έμεινε η φράση που λέγαμε εγώ με την αδερφή μου, ότι «η μαμά πάντα έχει κάτι».

Τώρα που μένω στο δικό μου σπίτι, αυτή της η ικανότητα έχει εντυπωθεί μέσα μου και για αυτό νιώθω πάντα την ανάγκη να έχουμε «ανά πάσα στιγμή κάτι» για τους επισκέπτες μας. Και μιας και δεν μου αρέσει τίποτα περισσότερο από το να υποδέχομαι κόσμο στο σπίτι, έχω πάρει αυτή την «μαμαδίσια» ικανότητα και την έχω εξελίξει - ή τουλάχιστον σε αυτό στοχεύω, αφού ως γνωστόν, σαν την μαμά κανένας. Έχω όμως πολύτιμες συμβουλές να σας δώσω για το πώς μπορείτε να γίνετε εσείς η καλύτερη οικοδέσποινα ή ο καλύτερος οικοδεσπότης της παρέας σας.

Ιδού τι έχουν πάντα στο σπίτι τους οι καλοί οικοδεσπότες:

1. Πάντα έχουν στην κουζίνα τους καφέ, τσάι, αναψυκτικά και σνακ, γλυκά και αλμυρά, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάτι μικρό στους καλεσμένους της ανά πάσα στιγμή.

2. Έχουν πάντα παγάκια στην κατάψυξη και πάντα κρύο νερό στο ψυγείο.

3. Εκτός από σνακ, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ετοιμάσουν κάτι για να φάνε οι καλεσμένοι τους. Είτε αυτό είναι μια σπιτική πίτσα με έτοιμη ζύμη που έχουν πάντα στο ψυγείο ή ένα απλό και γρήγορο γλυκό με μπισκότα, τυρί κρέμα και μαρμελάδα. Μπορούν επίσης να έχουν πάντα στην κατάψυξη πιτάκια ή πίτες που μπορούν να ψήσουν εκείνη τη στιγμή.

4. Κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από την κάβα τους, όπως επίσης και μερικά βασικά ποτά, όπως τζιν και ουίσκι.

5. Και μιας και μιλάμε για κρασί και ποτά, οι σωστοί οικοδεσπότες θα πρέπει να διαθέτουν ένα αξιοπρεπές σετ από ποτήρια για κρασί και για ουίσκι.

6. Όπως επίσης να έχουν τουλάχιστον ένα καλό σερβίτσιο που θα κάνει ακόμη και το πιο απλό φαγητό να δείχνει γκουρμέ.

7. Υφασμάτινες ή έστω «καλές» χάρτινες πετσέτες.

8. Ένα όμορφο σετ από σουπλά και τραπεζομάντιλο βρίσκεται πάντα στα συρτάρια τους.

9. Η ατμόσφαιρα είναι το παν, για αυτό θα πρέπει να έχουν πάντα στη διάθεσή τους κεριά σε διάφορα σημεία του σπιτιού που θα δημιουργήσουν αμέσως ατμόσφαιρα και θα κάνουν το σπίτι να λάμπει.

10. Στο μπάνιο έχουν πάντα διαθέσιμο επιπλέον χαρτί υγείας (ίσως ακούγεται περίεργο, αλλά εάν σας έχει τελειώσει το χαρτί στο σπίτι ενός άλλου, τότε ξέρετε γιατί το λέμε).

11. Φρέσκα λουλούδια ή γλάστρες που δίνουν χρώμα και ζωή.

12. Εάν έχουν φίλους με παιδιά, τους δίνουν πάντα τη δυνατότητα να τα κοιμίσουν ή να τα αλλάξουν τα παιδιά τους σε ένα δωμάτιο που είναι καθαρό και συμμαζεμένο.

13. Και επειδή ποτέ δεν γνωρίζει κανείς πώς θα εξελιχθεί η βραδιά, έχουν πάντα διαθέσιμα καθαρά σεντόνια, μαξιλαροθήκες και έξτρα μαξιλάρια, για όσους αποφασίσουν τελικά να κοιμηθούν εκεί!