Ο Γιώργος Λάνθιμος δημιούργησε ειδικά για τους Radiohead ένα βίντεο στο Instagram

Ο Γιώργος Λάνθιμος δημιούργησε ειδικά για τους Radiohead ένα βίντεο στο Instagram
Instagram

Εάν κάτι ισχύει για τον Γιώργο Λάνθιμο, αυτό είναι σίγουρα ότι είτε τον λατρεύεις είτε τον μισείς. Σε όποια συζήτηση και εάν έχετε βρεθεί για εκείνον θα έχετε αμέσως παρατηρήσει ότι διαμορφώνονται δύο στρατόπεδα. Χλιαρές απόψεις για εκείνον δεν υπάρχουν.

Σε όποια ομάδα και εάν ανήκετε, σίγουρα δεν μπορείτε να αρνηθείτε την επιτυχία του, με την καριέρα του στο εξωτερικό να βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία. Μετά τον «Αστακό» στη νέα του ταινία θα πρωταγωνιστήσει όπως είναι γνωστό η Νικόλ Κίντμαν. Και εάν αυτά δεν είναι τεράστια νίκη για τον ίδιο, αλλά και για την Ελλάδα, τότε δεν ξέρουμε τι άλλο θα μπορούσε να είναι.

Τώρα λοιπόν ο Λάνθιμος κατακτά και μία άλλη σημαντική διάκριση, για εμάς που αγαπάμε και εκτιμούμε τους Radiohean δηλαδή. Επειδή το συγκρότημα του ζήτησε να δημιουργήσει μία μικρή βινιέτα στο Instagram, η οποία θα είναι εμπνευσμένη από το νέο τους άλμπουμ και περισσότερο συγκεκριμένα από το τραγούδι Identikit.

Στη βινιέτα του Λάνθιμου λοιπόν βλέπουμε τον Γάλλο ηθοποιό Denis Lavant, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός από την ταινία του 2012«Holy Motors», να κάθεται σε ένα τραπέζι και ένα τρώει. Όσο όμως τον πλησιάζει η κάμερα καταλαβαίνουμε ότι στην ουσία στα χέρια του δεν κρατάει τίποτα.

Τι φαντάζεται λοιπόν ότι τρώει ο πρωταγωνιστής της βινιέτας που βλέπουμε στο Instagram; Και γιατί δεν το έχει πραγματικά στα χέρια του; Όποια και εάν είναι η απάντηση είμαστε σίγουροι ότι αφορά ένα ακόμη συμβολισμό για την κοινωνία μας και, όπως κάθε έργο τέχνης, είναι ανοιχτό σε πολλαπλές ερμηνείες.

Για ένα είμαστε όμως σίγουροι. Ότι ο συνδυασμός Λάνθιμου και Radiohead είναι πολλά υποσχόμενος και ελπίζουμε να τον δούμε να ενσαρκώνεται και σε κανονικό βίντεο κλιπ.

Έως τότε, απολαύστε:

Next up in our series of vignettes is Identikit by Yorgos Lanthimos.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Radiohead (@radiohead) στις

Δημοφιλή