Ύβρεις και ένταση στη ισραηλινή βουλή αφού βουλευτής χαρακτήρισε τους Ισραηλινούς στρατιώτες «δολοφόνους»

Ύβρεις και ένταση στη ισραηλινή βουλή αφού βουλευτής χαρακτήρισε τους Ισραηλινούς στρατιώτες «δολοφόνους»

Θύελλα προκάλεσε στην ισραηλινή βουλή (Κνεσέτ) η βουλευτής Χανίν Ζοαμπί, η οποία χαρακτήρισε τους Ισραηλινούς στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά του στολίσκου για τη Γάζα το 2010 «δολοφόνους».

Σύμφωνα με τη Haaretz, η βουλευτής (του ισραηλινού αραβικού κόμματος- συνασπισμού Hareshima Hameshutefet) προέβη στα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια συζήτησης πάνω στη συμφωνία για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία, που ανακοινώθηκε επίσημα την Τρίτη.

Βουλευτές άλλων κομμάτων συγκεντρώθηκαν γύρω από το βήμα και απαίτησαν την απομάκρυνσή της, με τον Μίκεϊ Λεβί του Yesh Atid να σηκώνεται από τη θέση του και να τρέχει προς αυτήν, θέλοντας να την απομακρύνει με τη βία. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης την απομάκρυνε από το βήμα και τη συζήτηση, όπως και άλλους βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία και το Ισραήλ αποκαθιστούν τις διπλωματικές σχέσεις τους μετά από ένα διάστημα έξι ετών: Η κρίση προκλήθηκε μετά τον θάνατο εννιά Τούρκων σε επιδρομή Ισραηλινών καταδρομέων στον στολίσκο του «Μαβί Μαρμαρά» με προορισμό τη Γάζα τον Μάιο του 2010.

Δημοφιλή