Πορνογραφικό site υπόσχεται να κάνει δωρεές για φιλανθρωπίες κάθε φορά που οι επισκέπτες του...αυνανίζονται

Πορνογραφικό site υπόσχεται να κάνει δωρεές για φιλανθρωπίες κάθε φορά που οι επισκέπτες του...αυνανίζονται
LOLOSTOCK VIA GETTY IMAGES

Μια νέα πορνογραφική ιστοσελίδα υπόσχεται να κάνει χρηματικές δωρεές για καλό σκοπό κάθε φορά που κάποιος...αυνανίζεται με το υλικό του.

Κάθε φορά που κάποιος βλέπει βίντεο στο IjustCame.org, η ιστοσελίδα θα δίνει ένα σεντ σε φιλανθρωπία. Οι ιδρυτές παραδέχονται πως δεν υπάρχει τρόπος να αποδεικνύεται τι κάνουν οι επισκέπτες όταν παρακολουθούν το πορνογραφικό υλικό- απλά υποθέτουν πως περιλαμβάνει αυνανισμό.

Υπάρχει όμως περιορισμός: Οι επισκέπτες περιορίζονται σε δυο «δωρεές» την ημέρα και υπάρχει περίοδος «ανάπαυσης» 15 λεπτών μετά από κάθε...πράξη.

Κάθε σεντ ανά αυνανισμό θα πηγαίνει σε τρεις φιλανθρωπίες: Το Movember Foundation, που χρηματοδοτεί την έρευνα πάνω στον προστάτη και τον καρκίνο των όρχεων, το Ovarian Cancer Research Fund και το Joyful Heart Foundation, οργάνωση που ιδρύθηκε από την ηθοποιό Mariska Hargitay του «Law & Order: SVU», που βοηθά θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

Το Ijustcame.org δημιουργήθηκε από προπτυχιακούς του Στάνφορντ που χρησιμοποιούν τα ονόματα Adam Lee και James Cook, έτσι ώστε το εγχείρημά τους στον κόσμο της online πορνογραφίας να μην επηρεάσει στόχους μελλοντικών καριερών.

Κατά τον Lee, η ιδέα προέκυψε μια «πιωμένη νύχτα». Δεν ήταν η χειρότερη ιδέα που είχαν το βράδυ.

«Αρχικά προσπαθούσαμε να φτιάξουμε ένα Tinder για φαγητό, για ανθρώπους που δεν ήθελαν να τρώνε μόνοι τους» είπε στη Huffington Post.

Οι δύο τους απέρριψαν αυτή την ιδέα και αποφάσισαν πως η πορνογραφία ήταν το εισιτήριο προς την επιτυχία online. Η διάσταση της φιλανθρωπίας προέκυψε μετά.

Ο Cook λέει ότι αυτός και ο Lee διάλεξαν φιλανθρωπίες που εργάζονται πάνω σε αντικείμενα τα οποία έχει κατηγορηθεί πως προωθεί η πορνογραφική βιομηχανία, περιλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης, του βιασμού και του «revenge porn».

«Επίσης υποστηρίζουμε την έρευνα πάνω στον καρκίνο του προστάτη και των ωοθηκών, για προφανείς λόγους» είπε.

Ο Lee και ο Cook δοκίμασαν το concept πριν λανσάρουν την ιστοσελίδα νωρίς μέσα στον προηγούμενο μήνα. «Λανσάραμε μια private έκδοση ανώνυμα και συγκεντρώσαμε 1.000 δολάρια για φιλανθρωπίες μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα» είπε ο Lee. «Μας έδωσε την αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε».

Δεν έχουν προβεί ακόμα σε μεγάλη δωρεά, καθώς, όπως είπαν, το business model είναι στημένο για ετήσιες δωρεές. Ωστόσο, έδειξαν στη HuffPost έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δώρισαν τα κέρδη μίας ημέρας σε τρεις φιλανθρωπίες.

Αυτό απέδωσε 38,92 δολάρια, που οι δύο στρογγυλοποίησαν στα 39, οπότε και κάθε οργάνωση πήρε 13 δολάρια από το «Ijustcame».

Ο Cook και ο Lee προς το παρόν κάνουν δωρεές από τις τσέπες τους, αλλά ο Cook λέει πως το business model τους είναι brands να σπονσοράρουν κάθε οργασμό.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσον οι συγκεκριμένοι οργανισμοί θέλουν να λαμβάνουν χρήματα από πορνογραφική ιστοσελίδα. Η HuffPost ήρθε σε επαφή με τον κάθε οργανισμό για να δει τις αντιδράσεις του για την ιστοσελίδα, αλλά ουδείς εξ αυτών είχε ακούσει για αυτήν. Εκπρόσωπος του Joyful Heart Foundation είπε μάλιστα πως «έστειλαν το θέμα στους δικηγόρους για περαιτέρω εξέταση», ενώ οι άλλες δύο οργανώσεις δεν ήθελαν να προβούν σε σχόλια.

Δημοφιλή