Το μέντιουμ που «έλεγε» σε παρουσιάστρια τα νούμερα τηλεθέασης και «έλυνε» μάγια

Το μέντιουμ που «έλεγε» σε παρουσιάστρια τα νούμερα τηλεθέασης και «έλυνε» μάγια
shutterstock

Γεμάτες από ονόματα γνωστών προσώπων της ελληνικής showbiz ήταν οι ατζέντες που βρέθηκαν στο «μαντείο» 44χρονης μελλοντολόγου, η οποία συνελήφθη για απάτες σε βάρος των πελατών της.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι παρείχε προβλέψεις ακόμα και για τα νούμερα τηλεθέασης γνωστής παρουσιάστριας. «Θέλεις να σου προβλέψω να νούμερα της εκπομπής σου; Μπορώ. Αρκεί να συγκεντρωθώ», έλεγε.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν την 44χρονη ως ένα άτομο που είχε πείσει ακόμα και μορφωμένους ανθρώπους ότι έχει χαρίσματα και τεχνικές μαντείας που πηγάζουν από τα βάθη της Ανατολής και την Κωνσταντινούπολη.

Τα δημοφιλή πρόσωπα της ελληνικής showbiz που την εμπιστεύονταν της ζητούσαν κυρίως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συμβουλές για τα ερωτικά τους και τα επαγγελματικά. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έκπληκτοι διάβασαν –μεταξύ άλλων- το όνομα γνωστής τηλεοπτικής παρουσιάστριας, πασίγνωστης ηθοποιού, δημοφιλούς επιχειρηματία και γνωστού κομμωτή.

Για τις «δύσκολες» υποθέσεις ισχυριζόταν ότι συνεργάζεται με μάγους στην Κωνσταντινούπολη. Στην Αττική διατηρούσε γραφεία σε κεντρικό δρόμο στο Σύνταγμα, στη Νίκαια, ενώ ετοιμαζόταν να ανοίξει γραφείο στη Μύκονο. Και αυτό γιατί στόχευε συνήθως πλούσιους πελάτες.

Η μελλοντολόγος, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., διατυμπάνιζε στους κοσμικούς κύκλους ότι έφερνε μελλοντολόγους από την Πόλη που είναι κορυφαίοι στη χαρτομαντεία και τα μυστικά του φλιτζανιού. Με μυστικές συνταγές από μαντζούνια έκανε το καλύτερο ξεμάτιασμα, είχε -όπως περιέγραφε η ίδια- το «αντίδοτο» για την «γλωσσοφαγιά» και πρόσφερε ακόμα και… ιατρικές υπηρεσίες.

Το μόνο που δεν μπόρεσε να προβλέψει η 44χρονη ήταν η σύλληψή της που πραγματοποιήθηκε σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση την περασμένη Τετάρτη. Οι αστυνομικοί επενέβησαν την ώρα που ένα από τα θύματα παρέδωσε στη μελλοντολόγο -σε συνεννόηση με την Αστυνομία- το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από δύο καταγγελίες που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. από ευκατάστατες πελάτισσες που είχαν επισκεφτεί το «μαντείο» γιατί ζητούσαν απαντήσεις στα ερωτικά τους. Η πρώτη κατήγγειλε ότι έχασε 52.500 ευρώ και η δεύτερη 20.000 ευρώ.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας αναφέρουν ότι η τακτική της μελλοντολόγου ήταν να αλιεύει πληροφορίες από τους πελάτες της κατά τη διάρκεια της χαρτομαντείας ή της καφεμαντείας. Καταλάβαινε με ποια πρόσωπα τα θύματά της είχαν συναισθηματικούς δεσμούς και στη συνέχεια το εκμεταλλευόταν. Όταν αντιλαμβανόταν ότι οι πελάτες διέκοπταν τις επισκέψεις, τότε τους τηλεφωνούσε και τους έλεγε ότι «βλέπει» στον καφέ ότι κάποιος δικός τους άνθρωπος θα πάθει κακό. Είτε θα σκοτωθεί σε τροχαίο είτε θα πάθει κάποια βαριά ασθένεια.

Έτσι, τα θύματα σε κατάσταση συναισθηματικής φόρτισης πλήρωναν το μέντιουμ, προκειμένου με τη βοήθεια της μαγείας να αποτραπεί το κακό. «Ο εγγονός σου θα πάθει μεγάλο κακό», φέρεται να είπε σε γυναίκα από την οποία απέσπασε τμηματικά δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να βρεθεί το «ξόρκι» από την Πόλη που θα λύσει τα «μάγια».

Μαζί με την 44χρονη μελλοντολόγο συνελήφθησαν ακόμα τέσσερις συνεργάτιδές της, μεταξύ των οποίων η αδερφή της, δύο γυναίκες που έλεγαν τον καφέ, τα χαρτιά ταρώ και μία ακόμη που φαίνεται να έφτιαχνε τον καφέ. Κάποια από τα μέλη της ομάδας σχεδίαζαν, όπως λένε αξιόπιστες πηγές, να «μετακομίσουν» στη Μύκονο, όπου θα μπορούσαν να αλιεύσουν πλούσιους πελάτες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα γραφεία του μέντιουμ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι κρότου με 14 αβολίδοτα φυσίγγια, διάφορα κέρινα ομοιώματα, γυάλινα βάζα που περιείχαν λιβάνια, πέντε βιβλία μαγείας, 97 λίρες Αγγλίας, 710 ευρώ, βιβλιάρια τραπέζης και ατζέντες με στοιχεία πελατών. Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες Παρασκευή το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημοφιλή