Αυτό το «μαγικό» γκραφίτι αλλάζει διαρκώς μορφή μέσα στην ημέρα και περνά μηνύματα για τη ζωή και την τέχνη

Αυτό το «μαγικό» γκραφίτι αλλάζει διαρκώς μορφή μέσα στην ημέρα και περνά μηνύματα για τη ζωή και την τέχνη
DAKU

Η πρώτη «public art» περιοχή στο Νέο Δελχί της Ινδίας, μια γειτονιά εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην τέχνη του δρόμου, είναι πια γεγονός. Kαι ένα από τα εκθέματά της έχει κλέψει τις εντυπώσεις και τις καρδιές του κοινού.

Ο λόγος για το τυπογραφικής φύσης γκραφίτι του καλλιτέχνη DAKU, το οποίο αποτελεί μέρος του πρότζεκτ st+art όπου 25 εγχώριοι και διεθνείς καλλιτέχνες του δρόμου αναλαμβάνουν να μετατρέψουν την εμβληματική γειτονιά Lodhi σε μια ανοιχτή γκαλερί. Η καλλιτεχνική εγκατάσταση του DAKU ονομάζεται «Time changes everything» (Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα) και απεικονίζει το πέρασμα της ημέρας μέσα από την αλληλεπίδραση ανάμεσα στο φως και τη σκιά, χρησιμοποιώντας την πηγή του ήλιου ως καταλύτη για δημιουργική έκφραση.

Στην πρόσοψη του κτιρίου έχουν τοποθετηθεί κάθετα διάφορες λέξεις, όπως «περιέργεια», «μέλλον», «ισορροπία», «αντίληψη». Καθώς το φως του ήλιου διατρέχει την πορεία του μέσα στην ημέρα, οι σκιές των γραμμάτων αφήνουν διαφορετικά σημάδια πάνω στον τοίχο, ζωντανεύοντάς τον το πρωί και το απόγευμα και αφήνοντάς τον λευκό μόλις ο ήλιος δύσει.

Στις 12 το μεσημέρι ακριβώς, μια σκιά πέφτει κάθετα πάνω στον τοίχο του κτιρίου, κάνοντας τα γράμματα πιο καθαρά και ευανάγνωστα από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Οι φράσεις που έχει επιλέξει ο DAKU να σχηματίζουν δεν αναφέρονται μόνο στην αντίληψη που έχουμε για τη ζωή αλλά και στην εφήμερη φύση της τέχνης του δρόμου.

Δημοφιλή