Στο σκαμνί 104 άτομα για το «παραδικαστικό νο2»

Στο σκαμνί 104 άτομα για το «παραδικαστικό νο2»
Menelaos Myrillas / SOOC

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν συνολικά 104 άτομα, κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους στο αποκαλούμενο ”παραδικαστικό νο2″, αντιμέτωποι με σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Κατά περίσταση τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.

Σύμφωνα με την ογκωδέστατη δικογραφία που επί χρόνια χειρίστηκαν οι ειδικοί εφέτες ανακριτές, οι κατηγορούμενοι - μεταξύ των οποίων δικηγόροι, επιχειρηματίες και συμβολαιογράφοι- φέρονται ότι ως μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας άλλων μελών του κυκλώματος. Φέρονται δε να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν έναντι ”δώρου” την απεμπλοκή από υποθέσεις, λόγω διασυνδέσεων στη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διατάσσει τη διατήρηση της ισχύος συνολικά 36 ενταλμάτων σύλληψης κατηγορουμένων, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί από τις αρχές, αλλά και τη σύλληψη ενός ακόμη κατηγορούμενου και την προσωρινή του κράτηση έως την οριστική εκδίκαση των σε βάρος του κατηγοριών.

Τέλος, διατάσσει να διαβιβαστούν αντίγραφα εγγράφων στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων. Τα έγγραφα αυτά, όπως αναφέρεται, σχετίζονται με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, οι οποίες περιγράφονται σε μία εκ των συνολικά επτά εισαγγελικών προτάσεων που έχουν συνταχθεί για την υπόθεση.

Πηγή: News247

Δημοφιλή