Η απάντηση του Βαρουφάκη στις αποκαλύψεις του Γκάλμπρεϊθ για το «Σχέδιο Β'»

Η απάντηση του Βαρουφάκη στις αποκαλύψεις του Γκάλμπρεϊθ για το «Σχέδιο Β'»
Sooc

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την 13η Ιουλίου του 2015 στην ιστοσελίδα Newstatesman παραπέμπει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όσους έχουν απορίες για όσα συνέβησαν πέρυσι το καλοκαίρι στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Ο κ. Βαρουφάκης δημοσίευσε τον σύνδεσμο της συνέντευξης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Αμερικανού οικονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ με τίτλο ««Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα», το οποίο φέρεται να αποκαλύπτει λεπτομερώς τη σειρά ενεργειών που αποτελούσε το βασικό περίγραμμα του «Σχεδίου Β'» του Έλληνα πρώην υπουργού.

Μετά τις συζητήσεις που ακολούθησαν, ο κ. Βαρουφάκης παρέπεμψε μέσω Twitter στη συνέντευξη που είχε δώσει στο Newstatesman με τίτλο «Η μάχη για να σώσουμε την Ελλάδα».

Στην συνέντευξη, ο πρώην υπουργός δήλωνε ότι το Grexit ήταν μια εναλλακτική λύση, την οποία, όμως, όπως τόνιζε, δεν ήταν σίγουρος εάν θα μπορούσε να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Λοιπόν, κοιτάξτε, δεν πιστεύω στην ντετερμινιστική έκδοση της ιστορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι μια πολύ κυρίαρχη δύναμη. Αν καταφέρουμε να βγούμε από αυτό το χάος ενωμένοι και να χειριστούμε σωστά ένα Grexit ... θα ήταν μια εναλλακτική λύση. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα το διαχειριστεί, διότι τη διαχείριση της κατάρρευσης της νομισματικής ένωσης προϋποθέτει μεγάλη εμπειρία, και δεν είμαι σίγουρος ότι την έχουμε εδώ στην Ελλάδα χωρίς τη βοήθεια των ξένων», είχε πει μεταξύ άλλων.

Δημοφιλή