5 και να καίνε: Τα νέα υπέρ-πολυτελή ξενοδοχεία που άνοιξαν στην Ελλάδα μέσα στο 2016

5 και να καίνε: Τα νέα υπέρ-πολυτελή ξενοδοχεία που άνοιξαν στην Ελλάδα μέσα στο 2016
Casa Cook

Μπορεί οι εποχές που διανύουμε να είναι δύσκολες, πόσο μάλλον στον τομέα της επιχειρηματικότητας, φαίνεται όμως πως στο αναπτυξιακό κομμάτι του τουρισμού δεν τα πάμε και τόσο άσχημα ως χώρα. Για την ακρίβεια, αν ρίξει κανείς μια ματιά στις πέντε νέες ξενοδοχειακές μονάδες που εγκαινιάστηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας μέσα στο 2016, θα μείνει τουλάχιστον έκπληκτος από τα πολυτελή, σύγχρονα και εντελώς εντυπωσιακά ξενοδοχεία που υλοποιήθηκαν παρά τα όποια εμπόδια.

Ναι, μπορεί να μην είναι όλα τους για όλες τις «τσέπες» και κατά πάσα πιθανότητα να μην καταφέρουμε να μείνουμε ποτέ σε κάποια από αυτά (ή και όχι, ποτέ δεν ξέρεις, μη χάνετε την αισιοδοξία σας), η ουσία όμως είναι άλλη. Η ουσία είναι πως εν μέσω κρίσης η χώρα απέκτησε και έχει να επιδείξει ξενοδοχεία-κοσμήματα που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα αντίστοιχα του εξωτερικού, τόσο σε design και τοποθεσία όσο και σε παροχές, τα οποία όχι μόνο αναπτερώνουν το κύρος του ελληνικού τουρισμού αλλά από ότι φαίνεται θα τον τονώσουν και σημαντικά -ήδη τα περισσότερα είναι σχεδόν κλεισμένα για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω:

Casa Cook, Ρόδος

Casa Cook

Συνδυάζοντας την λιτή, διακριτική πολυτέλεια με το νομαδικό στυλ και τη μποέμ φιλοσοφία και δημιουργώντας δωμάτια που θυμίζουν περισσότερο ένα «ζεστό», οικείο περιβάλλον σπιτιού παρά ξενοδοχείου, το Casa Cook στη Ρόδο προσφέρει μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία σε όχι-και-τόσο απλησίαστες τιμές, φέρνοντας πινελιές αστικού περιβάλλοντος σε έναν ειδυλλιακό τόπο διακοπών. Τα διαμερίσματα διαθέτουν ιδιωτικές βεράντες και πισίνες με υπέροχες αιώρες και αναπαυτικές ξαπλώστρες ενώ στις υπηρεσίες που διαθέτει αυτό το boutique ξενοδοχείου περιλαμβάνονται γυμναστήριο, spa, μαθήματα yoga, εστιατόριο με έμφαση στο φρέσκο και υγιεινό φαγητό και μια πληθώρα δραστηριοτήτων που εμπλουτίζονται διαρκώς.

Domes Noruz, Κρήτη (Χανιά)

Domes Noruz

Η νέα προσθήκη 5 αστέρων στον ούτως ή άλλως εξωτικό προορισμό των Χανίων ήρθε για να φέρει μια νέα λάμψη και exclusive ανέσεις σε μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής, τους Αγίους Αποστόλους. Η μονάδα διαθέτει 83 μοναδικά δωμάτια, κομμένα και ραμμένα για κάθε γούστο και ανάγκη, εξοπλισμένα με κάθε μικρή και μεγάλη πολυτέλεια που μπορεί να χρειάζεται (ή και να φανταστεί) ο φιλοξενούμενος, κρατώντας όμως χαμηλούς τόνους στη διακόσμηση και την αισθητική. Το καλύτερο από όλα, τουλάχιστον για τους άτεκνους ταξιδιώτες που αποζητούν την απόλυτη ηρεμία; Η adults only πολιτική του ξενοδοχείου.

Miraggio Thermal Spa Resort, Χαλκιδική

Miraggio

300 υπέρ-πολυτελείς σουίτες και δωμάτια, εγκαταστάσεις spa μοναδικού design, δέκα κοσμοπολίτικα εστιατόρια για κάθε διάθεση, ειδικός χώρος για τη διασκέδαση των παιδιών, τεράστιες πισίνες και μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων και παροχών είναι κάποια μόνο από τα βασικά «ατού» της νέας ξενοδοχειακής μονάδας Miraggio στη Χαλκιδική. Η πράσινη έκταση και οι χρυσαφένιες παραλίες που περικλείουν την περιοχή είναι απλά το κερασάκι σε αυτό το resort που θα μπορούσε κάλλιστα να φιγουράρει δίπλα στη λέξη «πολυτέλεια» στο λεξικό.

Radisson Blu Beach Resort, Κρήτη (Μιλάτος)

Radisson Blu

Επιστροφή στην Κρήτη για μια νέα είσοδο από την διάσημη αλυσίδα ξενοδοχείων Radisson Blu, γνωστή για τις εξαίρετες υπηρεσίες της και την μοναδική ποιότητα διακοπών που προσφέρει. Το ξενοδοχείο βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Μιλάτος και Σίσσι του Λασιθίου και διαθέτει υπέροχα δωμάτια με μεσογειακή αισθητική, από καμπάνες και σουίτες μέχρι ολόκληρες μεζονέτες, εστιατόριο με πλούσιο μενού σχεδιασμένο από τον βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin σεφ Yves Mattagne, «εξωτικό» μπαρ δίπλα στην γιγαντιαίων διαστάσεων πισίνα του ξενοδοχείου (μία από τις επτά για την ακρίβεια), ιδιωτική παραλία και fitness center.

Santo Maris, Σαντορίνη (Οία)

Santo Maris

Με μότο το «δημιουργήστε τη δική σας ιδανική ιστορία διακοπών», το Santo Maris Oia Luxury Suites and Spa προσφέρει ασύγκριτη άνεση, μοναδικό design, ονειρεμένη ατμόσφαιρα και μια πληθώρα πολυτελών υπηρεσιών που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Η ξενοδοχειακή αυτή μονάδα χωρίζεται σε θεματικές «γειτονιές» εμπνευσμένες από τα ελληνικά νησιά και το Αιγαίο, διαθέτει 42 πολυτελείς σουίτες minimal αισθητικής, κάθε μία εκ των οποίων περιλαμβάνει τζακούζι και ιδιωτική βεράντα, ένα εξαιρετικό εστιατόριο γεμάτο γαστρονομικούς θησαυρούς και φυσικά το απαραίτητο spa για επιπλέον χαλάρωση -σε περίπτωση που η σήμα κατατεθέν ονειρεμένη θεά που προσφέρει το νησί δεν σας είναι αρκετή.