Έχουμε δει πολλά...αλλά τίποτα σαν αυτό που διαβάζει μια επιβάτης στο μετρό της Νέας Υόρκης

Έχουμε δει πολλά...αλλά τίποτα σαν αυτό που διαβάζει μια επιβάτης στο μετρό της Νέας Υόρκης

Τα παλιά τα χρόνια, πριν το ιντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρχίσουν να μας κρατούν κολλημένους στις οθόνες των tablets και των κινητών μας, οι άνθρωποι που κινούνταν με μέσα μεταφοράς διάβαζαν πχ την εφημερίδα τους ή κάποιο βιβλίο.

Κάποιοι, ευτυχώς για το μέλλον της ανθρωπότητας, το κάνουν ακόμη. Και είναι πολλοί όπως ίσως έχετε δει και όσοι μετακινείστε με τα ΜΜΕ στην Ελλάδα ή έχετε παρατηρήσει κάνοντας μια επίσκεψη και στη σχετική σελίδα στο Facebook («Τι διαβάζουν οι άνθρωποι στο μετρό και στο λεωφορείο; Ε;»).

Τι γίνεται όμως όταν ο εθισμός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το Facebook είναι τέτοιος που δεν μας αφήνει να «αγιάσουμε» και εμείς δεν αντέχουμε ούτε λεπτό χωρίς...και τι μπορεί να κάνει κανείς αν πχ η κάλυψη σε wifi μερικές φορές είναι ανεπαρκής;

Ιδού λοιπόν τι συνέβη στο μετρό της Νέας Υόρκης...

Η Alex Steinman, η οποία σύμφωνα με το Mashable εργάζεται ως social media editor στο Entertainment Weekly, είχε επιβιβαστεί στο μετρό της Νέας Υόρκης όταν πρόσεξε μια γυναίκα να είναι απόλυτα απορροφημένη από το ανάγνωσμά της. Αυτό δεν ήταν ούτε κάποιο βιβλίο, ούτε εφημερίδα ούτε όμως διάβαζε κάτι στο κινητό ή το tablet της.

Όπως έκπληκτη συνειδητοποίησε η Steinman, η γυναίκα της φωτογραφίας είχε «βυθιστεί» σε 15 σελίδες Α4 στις οποίες ήταν τυπωμένα -εκατοντάδες προφανώς- σχόλια που είχαν γίνει σε post στο Facebook!

H Steinman δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Τράβηξε μια φωτογραφία την πόσταρε και όπως παρατηρεί η αμερικανική έκδοση της Huffington Post «The unidentified woman...made Facebook retro in ways we didn’t know were possible» ενώ η ανάρτηση, μέσα σε μόλις 48 ώρες «κέρδισε» περισσότερα πό 11.000 tweets και 22.000 likes. Κοινώς έγινε viral...

Προς υπεράσπιση της άγνωστης κυρίας του μετρό πάντως, αρκετοί σταθμοί πάσχουν από wifi...οπότε εάν η επιβάτης επειγόταν, προφανώς έπραξε πολύ- πολύ έξυπνα!

Δημοφιλή