Αυτή είναι η τελευταία τάση στις γαμήλιες τούρτες (και δεν μας αρέσει καθόλου)

Αυτή είναι η τελευταία τάση στις γαμήλιες τούρτες (και δεν μας αρέσει καθόλου)

Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν οι περισσότεροι στον γάμο τους και υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό. Το κόψιμο της τούρτας είναι ένα από αυτά, αφού διευκολύνει το πέρασμα από το «καθόμαστε στα τραπέζια και τρώμε» στο «τώρα αρχίζει επίσημα το γλέντι, τα παραδοσιακά και η διασκέδαση (;)». Έχοντας πλέον βρεθεί σε αρκετούς γάμους, είχαν την ευκαιρία να δω πολλές τούρτες και πολλά ταΐσματα. Και μπορώ πλέον να πω με βεβαιότητα ότι το έθιμο αυτό δεν μου αρέσει καθόλου και υποψιάζομαι ότι υπάρχουν αρκετοί που συμμερίζονται την άποψή μου.

Ωστόσο, το έθιμο καλά κρατεί και όπως είπα, κατανοώ ότι πολλά ζευγάρια το κάνουν επειδή τους βοηθάει να «λυθούν» μπροστά στον κόσμο. Αλλά, ας μην γελιόμαστε. Υπάρχουν και εκείνοι, και ειδικά εκείνες, οι νύφες δηλαδή, που όχι μόνο το απολαμβάνουν, αλλά ψάχνουν μήνες πριν για την ιδανική τούρτα που θα εντυπωσιάσει. Για αυτό και νέες ιδέες για γαμήλιες τούρτες ξεπηδούν συνέχεια και μια ματιά στο Pinterest θα σας πείσει.

Η τελευταία τάση πάντως φαίνεται να ξεπερνά όλες τις προηγούμενες. Σε υπερβολή, σε κακογουστιά, σε γραφικότητα και σε πολλά άλλα καθόλου θετικά πράγματα. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν η τούρτα του γάμου σας τώρα μπορεί να μοιάζει λες και κάποιος την έχει σπάσει και από μέσα της βγαίνουν ζαχαρωτά που μοιάζουν με γεώδες.

Ναι, ακούγεται ενδιαφέρον και σίγουρα χρειάζεται ώρες δουλειάς από έναν δεξιοτέχνη ζαχαροπλάστη για να γίνει, αλλά γιατί κάποιος θα ήθελε να έχει μία τέτοια τούρτα; Πραγματικά, δεν ξέρω τι να σας απαντήσω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι απλότητα είναι φίλος μας. Κρατήστε αυτή την ιδέα στο μυαλό σας και αφήστε τα πετρώματα εκεί που ανήκουν. Κολλημένα στη γη.

Αν πάλι δεν σας έχουμε πείσει, ιδού μερικές τούρτες που μοιάζουν με γεώδες. Ίσως στο τέλος αυτού του άρθρου να έχετε συμφωνήσει μαζί μας.