Χαμός στους σουηδικούς δρόμους: 16χρονος κλέβει ακριβά αμάξια, κάνει κούρσες και η αστυνομία δεν τολμά να καταδιώξει

Χαμός στους σουηδικούς δρόμους: 16χρονος κλέβει ακριβά αμάξια, κάνει κούρσες και η αστυνομία δεν τολμά να καταδιώξει
Screenshot

Στο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto (GTA) παραπέμπει η δράση ενός 16χρονου στη Σουηδία, ο οποίος κλέβει ακριβά αυτοκίνητα και κάνει κούρσες σε ταχύτητες μέχρι 200 χλμ/ ώρα, προκαλώντας την αστυνομία να τον καταδιώξει.

Μέχρι τώρα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, η σουηδική αστυνομία δεν τολμά να το κάνει.

Ο νεαρός παράνομος συλλαμβάνεται κατά καιρούς και αποστέλλεται σε σωφρονιστικό κέντρο για ανηλίκους, αλλά αποδρά και ξαναρχίζει τη δράση του. Η τελευταία του απόδραση ήταν την Τρίτη, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία θεωρεί πως έκλεψε ένα Audi Q5 στην επαρχία Φορσάγκα.

Σουηδικά ΜΜΕ μετέδωσαν ένα βίντεο 17 λεπτών, όπου ο νεαρός φαίνεται να οδηγεί σε υψηλές ταχύτητες κοντά στη Στοκχόλμη, κάνοντας τρομακτικούς ελιγμούς.

«Ήταν ένα 16χρονο αγόρι, που είχε συλληφθεί...κατάφερε να διαφύγει και εκλάπη αυτοκίνητο που ήταν κοντά. Αυτός ο τύπος φαίνεται ότι κλέβει αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα» είπε στο RT ο Στεφάν Ντανγκάρτ, Σουηδός αστυνομικός, προσθέτοντας πως ο 16χρονος καταζητείται ακόμα.

Ο νεαρός, που θεωρείται ότι έχει καταφύγει κάπου στη Στοκχόλμη, φαίνεται να προτιμά πολύ ακριβά οχήματα, όπως Πόρσε, Μερσεντές. Lexus και BMW. Μια από τις πιο επικίνδυνες κούρσες του την έκανε με Lexus, σε ταχύτητες που άγγιζαν τα 229 χλμ/ ώρα.

Η αστυνομία αναφέρει πως φαίνεται να θέλει να τον καταδιώξουν, αλλά δεν μπορεί να προβεί σε καταδίωξη ενός φυγά που κινείται με ταχύτητα 200 χλμ/ ώρα, καθώς γίνεται πολύ επικίνδυνο.

Δημοφιλή