Kayla Itsines: Η υπέρμαχος του υγιεινού τρόπου ζωής και σταρ του Instagram είναι Ελληνίδα

Kayla Itsines: Η υπέρμαχος του υγιεινού τρόπου ζωής και σταρ του Instagram είναι Ελληνίδα
kayla itsines

Οι φωτογραφίες γυναικών με τις καταπληκτικές μεταμορφώσεις στο σώμα τους έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. «Υπεύθυνη» για αυτές τις αλλαγές, δεν είναι άλλη από την Ελληνίδα Kayla Itsines από την Αυστραλία. Η 25χρονη με τις ελληνικές ρίζες έχει καταφέρει να χτίσει μία αυτοκρατορία γύρω από την υγιεινή διατροφή και τη σωματική άσκηση, δημιουργώντας μία εφαρμογή που φέρει το όνομα «Sweat With Kayla», η οποία βασίζεται σε ένα 28λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής και ένα διατροφικό πλάνο.

Οι New York Times, την έχουν χαρακτηρίσει ως το «μεγαλύτερο αστέρι fitness στο Instagram», μιας και έχει πάνω από 5 εκατομμύρια followers στο Instagram, ενώ ένας «στρατός» γυναικών ορκίζονται στο πρόγραμμά της και τα εντυπωσιακά αποτελέσματά του που μοιράζονται μέσα από φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο. Επίσης, η δημοφιλής ιστοσελίδα της Αυστραλίας, Advertiser την είχε συμπεριλάβει στη λίστα με τους 10 ανθρώπους που ενέπνευσαν την Νότια Αυστραλία για το 2015.

Η HuffPost Greece, επικοινώνησε μαζί της και εξασφάλισε μία αποκλειστική συνέντευξη, στην οποία μιλά για τον «στρατό γυναικών» με τις απίστευτες μεταμορφώσεις, το προσωπικό της ταξίδι, απαντά στους επικριτές της και, φυσικά, μοιράζεται μαζί μας ποιο είναι το αγαπημένο της ελληνικό φαγητό.

Πώς ξεκίνησε το προσωπικό σας ταξίδι;

Όταν ήμουν μικρότερη, είχα πάντα πάθος για τα αθλήματα και για να βοηθάω τους άλλους. Αυτό το πάθος μου με οδήγησε να σπουδάσω persona training στο Australian Institute of Fitness. Αφού αποφοίτησα, ξεκίνησα να εργάζομαι σε ένα γυμναστήριο μόνο για γυναίκες και έκανα μερικά μαθήματα personal training πριν ξεκινήσω να προπονώ κορίτσια στο δικό μου στούντιο. Άρχισα να ανεβάζω φωτογραφίες από τις καταπληκτικές μεταμορφώσεις τους στην σελίδα μου στο Instagram. Οι μεταμορφώσεις τους ήταν τόσο ενθαρρυντικές και ο κόσμος μπορούσε να ταυτιστεί μαζί τους, που τράβηξαν την προσοχή των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο, οι οποίες ήταν περίεργες για τον τρόπο που εγώ και οι πελάτες μου προπονούνταν. Οι πελάτισσές μου ήταν εκείνες που με ενέπνευσαν να γίνω καλύτερη, καθώς επιτέλους ένιωθαν την αυτοπεποίθηση που τους αξίζει.

Ήσασταν πάντοτε αθλητική;

Σίγουρα, ήμουν πάντα ενεργητική ως παιδί. Μου άρεσε να παίζω σπορ, ειδικά μπάσκετ, το οποίο λατρεύω ακόμα!

Πώς ξεκίνησε το «Sweat it with Kayla»; Πείτε μας μερικά πράγματα για το πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής που έχετε φτιάξει.

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, όταν ξεκίνησα να εργάζομαι ως personal trainer, δούλευα σε ένα γυμναστήριο μόνο για γυναίκες. Προέκυψε μία ευκαιρία να διαχειρίζομαι τον χώρο και ξεκίνησα να προπονώ τις γυναίκες με το δικό μου στιλ ασκήσεων και οι πελάτισσές μου άρχισαν να βλέπουν απίστευτα αποτελέσματα στην δύναμη, τη φυσική τους κατάσταση και την αυτοπεποίθηση. Όταν άνοιξα το προσωπικό μου studio, ο Tobi, ο σύντροφός και συνεργάτης μου, κι εγώ δημιουργήσαμε το πρόγραμμα Bikini Body Training Guides (BBG), το οποίο κυκλοφόρησε το 2014. Θέλαμε να μοιραστούμε αυτό το είδος γυμναστικής με όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως με το που βρίσκονταν. Από τότε και, μάλιστα πρόσφατα, δημιουργήσαμε την εφαρμογή Sweat With Kayla, το νέο σπίτι για όλες τις προπονήσεις BBG! Η εφαρμογή επιτρέπει σε γυναίκες από όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση και προπονήσεις, διατροφικά προγράμματα και λίστες για ψώνια, με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι σαν να έχεις έναν προσωπικό γυμναστή στην τσέπη σου!

Έχετε πάνω από 5 εκατομμύρια followers στο Instagram. Γιατί πιστεύετε ότι το 28λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής σας είναι τόσο μεγάλη επιτυχία;

Οι προπονήσεις μου είναι επικεντρωμένες στο αίσθημα της αυτοπεποίθησης αντί στην απώλεια βάρους ή στην αύξηση της μυικής μάζας. Πιστεύω ότι η γυμναστική έχει τόσα πολλά περισσότερα να προσφέρει από την απώλεια κιλών και το να δείχνει κανείς όμορφος. Έχει να κάνει με το να νιώθει καλά. Αυτός πιστεύω είναι και ο λόγος που τόσες γυναίκες λατρεύουν και το 28λεπτό μου πρόγραμμα γυμναστικής. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν 5 εκατομμύρια άνθρωποι που με «ακολουθούν». Το Instagram είναι ένα φανταστικό εργαλείο που μου επιτρέπει να συνδεθώ με την- συνεχώς αυξανόμενη- και υποστηρικτική κοινότητα του BBG. Χαίρομαι τόσο πολύ όταν βλέπω τα κορίτσια να ενθαρρύνουν η μία την άλλη και είναι τόσο σημαντικό για την επιτυχία αυτών των μεταμορφώσεων που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Το να μπορώ να έχω ένα θετικό αντίκτυπο στις ζωές όσων με ακολουθούν είναι πολύ σημαντικό για εμένα και λατρεύω αυτή τη θετική κοινότητα που έχουμε χτίσει μαζί.

Πώς προέκυψε ο οδηγός υγιεινής διατροφής;

Ο σχεδιασμός των γευμάτων και οι διατροφικές συμβουλές έχουν διαμορφωθεί στην εφαρμογή μου γύρω από το διατροφικό μου πρόγραμμα που ονομάζεται HELP (Healthy Eating & Lifestyle Plan). Το πρόγραμμα αυτό επικεντρώνεται στην υγιεινή διατροφή, την ισορροπημένη διατροφή που αποτελείται από τρόφιμα και από τις 5 βασικές διατροφικές ομάδες. Κάθε σώμα είναι διαφορετικό και προσωπικά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ακούς το σώμα σου για να ξέρεις τι να φας. Ακόμα κι αν έχεις κάποια αλλεργία, δυσανεξία ή προσωπική εκτίμηση, προσφέρω επιλογές χωρίς γλουτένη, χορτοφαγικά και vegan γεύματα, καθώς και άλλα υποκατάστατα συστατικών. Είναι προσωπική μου αποστολή να δείξω στις γυναίκες ότι η υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσεις το φαγητό ή να κόψεις εντελώς κάποια τρόφιμα. Το καλό με το να τρώει κανείς υγιεινά είναι ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία και τα φαγητά είναι νόστιμα!

Τι είναι πιο σημαντικό για να έχει κανείς ένα σώμα με καλή φυσική κατάσταση;

Προκειμένου να επιτύχει κανείς τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης, πιστεύω ότι η διατροφή και η άσκηση πηγαίνουν χέρι- χέρι. Η υγιεινή διατροφή και η συστηματική άσκηση είναι εξίσου σημαντικά και δεν πιστεύω ότι το ένα επισκιάζει το άλλο.

Με ποιον τρόπο διατηρείτε τον κίνητρό σας; Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που σιχαίνεται τη σωματική άσκηση;

Τα καταπληκτικά μου κορίτσια του BBG με κινητοποιούν. Το να βλέπω την πρόοδό τους με κάνει τόσο χαρούμενη. Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσεις από κάτι μικρό και να θέτεις στόχους που είναι ρεαλιστικοί. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσει κανείς νέες συνήθειες, οπότε να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας θέτοντας ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να δώσει εύσημα στον εαυτό σου όταν προσπαθείς να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου. Πολλά κορίτσια βρίσκουν ότι να έχουν κάποιον που να γυμνάζονται μαζί τους βοηθά και διατηρεί το κίνητρό τους σε αυτό το «ταξίδι» υγείας και γυμναστικής. Ακόμα κι αν αυτά ακούγονται ως μικρά βήματα, είναι και πάλι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ελληνικό φαγητό;

Η κοτόσουπα αβγολέμονο και λατρεύω να το φτιάχνω ότι ο καιρός κρυώνει.

Τι απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμά σας είναι τόσο δραστικό και γρήγορο που δεν είναι υγιεινό;

Προσωπικά πιστεύω ότι ο καθένας είναι διαφορετικός όσον αφορά την ρουτίνα του στην γυμναστική. Το 28λεπτο πρόγραμμά μου είναι βασισμένο στον χρόνο και όχι στις επαναλήψεις. Αυτό σημαίνει ότι όλοι, ανεξάρτητα από το σώμα, την ηλικία ή την φυσική κατάσταση, μπορούν να απολαύσουν το πρόγραμμα καθώς μπορούν να το κάνουν στον ρυθμό που ταιριάζει σε εκείνους και το σώμα τους. Αυτό, επίσης, σημαίνει ότι οι γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν το πρόγραμμα ξανά και ξανά και πάλι να νιώθουν ότι αποτελεί πρόκληση. Η εφαρμογή μου, Sweat with Kayla, είναι σχεδιασμένη για να απλοποιήσει την εμπειρία των γυναικών παγκοσμίως, γύρω από την υγεία και την γυμναστική. Επίσης, επειδή φιλοξενεί τις BBG προπονήσεις, περιέχει εξατομικευμένα εβδομαδιαία διατροφικά προγράμματα, αυτόματες λίστες για ψώνια, εκπαιδευτικό υλικό και πολλά ακόμα. Αντί, λοιπόν, να είναι επικεντρωμένη στην απώλεια βάρους, η εφαρμογή είναι ένα απλό πρόγραμμα που βοηθά τις γυναίκες να αναπτύξουν μία ρουτίνα ώστε να παραμένουν δραστήριες και υγιείς και να νιώθουν την αυτοπεποίθηση που τους αξίζει.