Θα προλάβει να σωθεί ο Μαρινόπουλος;

Θα προλάβει να σωθεί ο Μαρινόπουλος;
SOOC

Χωρίς τον ξενοδόχο - στην κυριολεξία - υπολόγιζαν στην διοίκηση της Μαρινόπουλος καθώς μπορεί η εταιρεία να πέτυχε προστασία από τους προμηθευτές, τις τράπεζες και το Δημόσιο όμως λόγο έχουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων και φυσικά οι ανταγωνιστές που δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια.

Στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς οι τελευταίοι προσεγγίζουν αγανακτισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων ή οικοπέδων που φιλοξενούνται καταστήματα της Μαρινόπουλος και προσφέρουν τα τιμήματα που τους χρωστάει η προβληματική αλυσίδα ή ακόμη και "αέρα" με την προϋπόθεση να ξεκινήσουν την διαδικασία έξωσης ώστε να γίνουν αυτοί οι νέοι ιδιοκτήτες του ακινήτου. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το άρθρο 99 δίνει την δυνατότητα προστασίας του ιδιοκτήτη ακινήτου ή οικοπέδου εάν ο ενοικιαστής του χρωστάει μισθώματα άνω των 6 μηνών.

Πρόκειται για καταστήματα - φιλέτα, που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία πόλεων και που οι ανταγωνιστές της Μαρινόπουλος κάνουν κινήσεις να τα αποκτήσουν, 1ον για να τοποθετηθούν καλύτερα στην αγορά και 2ον για να προλάβουν τους ανταγωνιστές τους ή την έλευση ενός ισχυρού αντιπάλου όπως θα ήταν ο Σκλαβενίτης εάν όλα πήγαιναν κατ' ευχήν στην σωτηρία της Μαρινόπουλος.

Χαρακτηριστικό είναι η περίπτωση των Γιαννιτσών, όπου χθες δικαστικός επιμελητής σφράγισε το κατάστημα της Μαρινόπουλος στην πόλη και την καταγραφή των εμπορευμάτων έκαναν υπάλληλοι ανταγωνιστικής αλυσίδας που έχει ήδη παρουσία στην πόλη μέσω άλλου λιανεμπορικού καταστήματος. Είχε φυσικά προηγηθεί η συνεννόηση του ιδιοκτήτη του οικοπέδου, στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του news247 η διοίκηση της Μαρινόπουλος χρωστούσε ενοίκια πολλών μηνών - σύμφωνα με πληροφορίες ύψους 43 χιλ. ευρώ - κίνηση που θεώρησε ότι του έδινε το δικαίωμα να "σπάσει" το συμβόλαιο 15 ετών που έχει για το κατάστημα με την Μαρινόπουλος. Τελικά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το κατάστημα έχει περάσει στα χέρια της ανταγωνιστικής αλυσίδας.

Το news247 επικοινώνησε με εκπρόσωπο μεγάλης αλυσίδας που ήδη έχει προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις, σύμφωνα με τον οποίο, δεν πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο καθώς έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια "απλώς το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί καθώς απηυδισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων ακούν με ενδιαφέρον τις προτάσεις που τους κάνουμε. Προτάσεις που είναι προς το συμφέρον και των εργαζομένων καθώς διαφυλάσσονται ή δημιουργούνται νέες εργασίας οι οποίες πληρώνονται στην ώρα τους".

Εάν το φαινόμενο ενταθεί το επόμενο διάστημα πιθανόν να τεθεί σε κίνδυνο και η συμφωνία με την Σκλαβενίτης η οποία στην ανακοίνωση που αναγνώστηκε στο Πρωτοδικείο, στην υπόθεση προστασίας της Μαρινόπουλος από τους πιστωτές, ανάμεσα στις προϋποθέσεις που είχε αναφέρει ήταν και "η διατήρηση των υφιστάμενων λειτουργιών και δικτύου καταστημάτων του ομίλου". Αυτός φέρεται να είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που στην περίπτωση των Γιαννιτσών οι δικηγόροι της Μαρινόπουλος προσπαθούν με κάθε τρόπο το κατάστημα να μην περάσει στα χέρια της ανταγωνιστικής εταιρείας.

Πηγή:News247.gr

Δημοφιλή