Πυρά Γεννηματά κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο. «Φερετζές η απλή αναλογική του Τσίπρα»

Πυρά Γεννηματά κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο. «Φερετζές η απλή αναλογική του Τσίπρα»
Sooc

«Φερετζέ» χαρακτήρισε την απλή αναλογική που πρότεινε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Γιατί τον πήρε η βιασύνη μέσα στο καλοκαίρι, μήπως ετοιμάζεται για εκλογές;», είπε, προσθέτοντας ότι δεν συζήτησε μαζί της ένα νέο εκλογικό σύστημα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οχυρώθηκε πίσω από το μπόνους και ότι ενώ έχει «σηκώσει τη σημαία του μεταρρυθμιστή δεν κάθισε καν να συζητήσει ένα καλύτερο και αναλογικότερο εκλογικό σύστημα».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό, αυτή την φορά για την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Όπως είπε, ο Τσίπρας «ισοπέδωσε τα πάντα» και «δεν άφησε τίποτα για τον κ. Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά ο πρωθυπουργός, μετά τα «τόσα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε», μπορεί να γίνει δεκτός και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα μαζί με την κυρία Μέρκελ.

Κλείνοντας η κ. Γεννηματά τόνισε πως «ο κύριος Τσίπρας κάνει πρωθυπουργό αύριο τον κ. Μητσοτάκη καθώς απέτυχε να φέρει έναν πλήρη νόμο απλής αναλογικής τον οποίο θα στηρίζαμε και γιατί δεν μπόρεσε να πείσει μέσω του νόμου αυτού την ελληνική Βουλή».

Δημοφιλή