Κρυφή κάμερα «πιάνει» υπάλληλο σε οίκο ευγηρίας να προσπαθεί να πνίξει ηλικιωμένο

Κρυφή κάμερα «πιάνει» υπάλληλο σε οίκο ευγηρίας να προσπαθεί να πνίξει ηλικιωμένο
ABC

Σάλος έχει προκληθεί σε οίκο ευγηρίας του Adelaide της Αυστραλίας το υλικό από κρυφή κάμερα που δείχνει υπάλληλο να προσπαθεί να προκαλέσει ασφυξία σε ηλικιωμένο άνδρα.

Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αυξάνονται τα αιτήματα να νομιμοποιηθεί η χρήση καμερών στα δωμάτια των οίκων ευγηρίας.

Προσοχή! Σκληρές εικόνες.

Η Noleen Hausler, κόρη του 89χρονου, είχε υποψίες ότι κακοποιείται όταν είδε μελανιές στο σώμα του. Ωστόσο δεν είχε στοιχεία για να αποδείξει ότι κακοποιείται μέσα στον οίκο ευγηρίας.

Ο 89χρονος Clarence Hausler είναι κατάκοιτος, πάσχει από άνοια και δεν μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει.

«Είχα υποψίες για ένα συγκεκριμένο υπάλληλο του προσωπικού», είπε η κ. Hausler σε συνέντευξή της στο ABC.

«Το σκέφτηκα πολύ για το πως θα μπορούσα να βρω αποδείξεις και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να μια κάμερα και να καταγράψω ότι συνέβαινε», εξήγησε.

Η κάμερα κατέγραψε βίαιη συμπεριφορά κατά του πατέρα της σε μόλις δύο ημέρες που ήταν εγκατεστημένη.

Στο βίντεο ο Corey Lyle Lucas, ο υπάλληλος που φρόντιζε τον κ. Hausler, φαίνεται να προσπαθεί να τον κάνει να φάει βίαια με ένα κουτάλι, να φταρνίζεται πάνω του, να τρώει το φαγητό του κ. Hausler χρησιμοποιώντας τα μαχαιροπίρουνά του και να προσπαθεί να τον ακινητοποιήσει πιάνοντάς τον από τα χέρια όταν ο 89χρονος προσπαθούσε να αντισταθεί.

Επίσης, φαίνεται στο βίντεο να προσπαθεί να τον πνίξει κλείνοντας την μύτη και το στόμα του με την πετσέτα που τον σκούπιζε.

Η κ. Hausler πήγε αμέσως στην αστυνομία. Και ο Lucas καταδικάστηκε για επίθεση.

Δημοφιλή