Το Pokemon Go «τρέχει» όμως οι μετοχές της Nintendo πέφτουν

Το Pokemon Go «τρέχει» όμως οι μετοχές της Nintendo πέφτουν
A fan maneuvers his smartphone as he plays
A fan maneuvers his smartphone as he plays
ASSOCIATED PRESS

Παρ΄όλη τη φρενίτιδα που επικρατεί με το Pokemon Go οι μετοχές της εταιρείας παραγωγής του, τη Nintendo αν και αρχικά σημείωσαν άνοδο τώρα έχουν φθίνουσα πορεία.

Έπειτα και από την υπερδιπλασίαση της αξίας των μετοχών της εταιρείας από την έναρξη του παιχνιδιού στις 6 Ιουλίου, τώρα οι μετοχές της Nintendo έχουν μειωθεί σε ποσοστό της τάξεως του 17,7%.

Το Pokemon Go αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Niantic, σε συνεργασία με τη Nintendo και η Nintendo δήλωσε πως τα κέρδη από τη χορήγηση αδειών και τα τέλη θα είναι περιορισμένα.

Ωστόσο, ακόμη και μετά την πτώση, που ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Οκτώβριο του 1990, οι μετοχές της Nintendo κινούνται ακόμα σε υψηλά επίπεδα (πρέπει να σημειωθεί ότι οι μετοχές είναι ακόμη σε υψηλό 60% από την ημέρα που κυκλοφόρησε το παιχνίδι στις 6 Ιουλίου).

Συνολικά οι γιαπωνέζικες μετοχές λίγο μετακινήθηκαν με τον Nikkei 225 να κλείνει στις 16.620,29 μονάδες.

Η εταιρεία παιχνιδιών αναμένεται να υποβάλει έκθεση με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αυτή την εβδομάδα και δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό να αναθεωρήσει τις προοπτικές των κερδών της για τώρα.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η αγορά «αντέδρασε υπερβολικά» στη δήλωση της Nintendo.

«Πιστεύω ότι με βάση τη μέχρι τώρα πορεία του παιχνιδιού, σίγουρα τα κέρδη της εταιρείας θα αυξηθούν» δήλωσε όπως μεταδίδει το BBC, ο David Gibson, ανώτερος αναλυτής της Macquarie Securities Group.

Δημοφιλή