Το Δημοκρατικό Κόμμα προσπαθεί να φανεί πιο ενωμένο από ποτέ μετά τη διαρροή της WikiLeaks

Το Δημοκρατικό Κόμμα προσπαθεί να φανεί πιο ενωμένο από ποτέ μετά τη διαρροή της WikiLeaks
Former Democratic presidential candidate, Sen. Bernie Sanders, I-Vt., walks off the stage during the first day of the Democratic National Convention in Philadelphia , Monday, July 25, 2016. (AP Photo/J. Scott Applewhite)
Former Democratic presidential candidate, Sen. Bernie Sanders, I-Vt., walks off the stage during the first day of the Democratic National Convention in Philadelphia , Monday, July 25, 2016. (AP Photo/J. Scott Applewhite)
ASSOCIATED PRESS

Απογοήτευση, εκνευρισμός και εντάσεις επικράτησαν στην πρώτη ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών χθες, Δευτέρα, στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια. Μια νέα υποκλοπή e-mails αναμενόταν να δημιουργήσει ισχυρό πλήγμα στο Δημοκρατικό Κόμμα που μάχεται να προβάλει ένα κλίμα ενότητας, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των υποστηριχτών του νιώθει προδομένο.

Αργά το βράδυ της Κυριακής η ιστοσελίδα WikiLeaks δημοσίευσε 20.000 e-mails της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, τα οποία φέρονται να αποκαλύπτουν αυτό που ισχυρίζονταν επί μήνες οι υποστηριχτές του Μπέρνι Σάντερς: Το Δημοκρατικό Κόμμα υπονόμευε τον Γερουσιαστή για χάρη της Κλίντον.

Μετά τη διαρροή, που μεταξύ άλλων φέρεται να αποκαλύπτει ότι το Κόμμα προσπαθούσε να περάσει τον Σάντερς ως άθεο στις βαθιά θρησκευόμενες Νότιες Πολιτείες, ο Σάντερς είχε εκφράσει τη βαθιά απογοήτευσή του για όσα έγιναν γνωστά. Παρόλα αυτά, λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ανέβηκε στο βήμα του Εθνικού Συνεδρίου και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην Χίλαρι Κλίντον.

«Πρέπει να τονίσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Πρέπει να εκλέξουμε την Χίλαρι Κλίντον και τον Τιμ Κέιν», δήλωσε, σε μια προσπάθεια να κρατήσει το κόμμα ενωμένο για να σταματήσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Παρόλα αυτά, οι υποστηριχτές του Σάντερς που ήταν συγκεντρωμένοι στο συνεδριακό κέντρο όμως αντέδρασαν, ζητώντας «τον Μπέρνι ή τίποτα».

«Είστε γελοίοι», τους απάντησε η κωμικός Σάρα Σίλβερμαν, καλώντας τους Δημοκρατικούς να ενωθούν, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει το κλίμα.

Το «βαρύ πυροβολικό» όμως του Συνεδρίου δεν ήταν άλλο από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, που έβγαλε ένα δυναμικό και αξιοθαύμαστο λόγο. Η Μισέλ ξεκαθάρισε ότι αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν ποιος θα δώσει ελπίδα ή θα γεμίσει με φόβο την επόμενη γενιά.

«Κάθε λέξη που λέμε, κάθε πράξη που κάνουμε, γνωρίζουμε ότι παρακολουθούν. Εμείς οι γονείς είμαστε τα πιο σημαντικά πρότυπα για τα παιδιά μας. Γνωρίζουμε ότι οι λέξεις μας και οι πράξεις μας έχουν σημασία όχι μόνο για τα κορίτσια μας, αλλά και για τα παιδιά σε όλη την χώρα. Στοχεύουμε ψηλά και όχι χαμηλά. Θέλω έναν Πρόεδρο που θα διδάξει στα παιδιά μας ότι όλοι σε αυτή την χώρα είναι σημαντικοί. Θέλω ένα Πρόεδρο που να έχει ήδη προσφέρει στην κοινωνία, κάποιον που το έργο ζωής του να δείχνει στα παιδιά μας ότι δεν αποζητάμε δόξα και χρήματα για τους εαυτούς μας. Ένας πρόεδρος δεν μπορεί να είναι ευέξαπτος και να έχει την τάση να ξεσπά. Πρέπει να είσαι σταθερός, μετρημένος και καλά πληροφορημένος», είπε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησε συγγνώμη από τον Σάντερς.

Δημοφιλή