Ο 59χρονος που κλέβει καρδιές στο Instagram με τις ενδυματολογικές επιλογές του

Ο 59χρονος που κλέβει καρδιές στο Instagram με τις ενδυματολογικές επιλογές του
Poupart

Ο Andy Poupart ξεκίνησε να βγάζει selfies μετά από ένα στοίχημα που έβαλε με τις κόρες του.

«Με ενθάρρυναν να ανεβάσω μια φωτογραφία μου στο Instagram και σκέφτηκα “Εντάξει, γιατί όχι”». Έπειτα από λίγο ωστόσο, ο Poupart, ένας 59χρονος διευθυντής μηχανικός λογισμικού από το Cupertino της California, άρχισε να σκαρφαλώνει τις βαθμίδες της ενδυματολογικής ελίτ του Instagram.

Αυτό εξελίχθηκε σε έναν άτυπο διαγωνισμό μεταξύ του ίδιου και της μεγαλύτερης κόρης του. «Μου έλεγε “Έχεις σχεδόν όσους ακολούθους έχω κι εγώ”. Τώρα έχω τους πενταπλάσιους από αυτήν!», λέει γελώντας.

Από εκείνο το στοίχημα, έξι μήνες πριν, ο Poupart έφτασε να έχει περισσότερους από 3.000 ακολούθους στον λογαριασμό του στο Instagram, το @styleafter50, χάρη στις τέλειες φωτογραφίες που ανεβάζει με τα outfits που φορά κάθε μέρα.

«Σχεδόν ό,τι βλέπετε στο Instagram μου είναι και αυτά που φορώ κάθε μέρα στη δουλειά», λέει, εξηγώντας πως είναι ο μόνος από τους συναδέλφους του που ντύνεται τόσο κομψά, καθώς οι περισσότεροι είναι Millennials που φορούν φούτερ, μπλουζάκια polo και υφασμάτινα παντελόνια. «Είμαι τυχερός που η εταιρεία στην οποία εργάζομαι δεν έχει dress code και ο καθένας μπορεί να φορά ό,τι θέλει. Οπότε το εκμεταλλεύομαι», λέει. «Από ότι καταλαβαίνω όμως, κανείς δεν ασχολείται μαζί μου».

Ο Poupart χρησιμοποιεί την εφαρμογή Layout για να παρουσιάζει τις καθημερινές στυλιστικές του επιλογές -προσαρμοσμένα ή κατά παραγγελία κοστούμια και γραβάτες, ποσέτ, ρολόγια και παπούτσια.

Τώρα που τα παιδιά του έχουν πλέον μεγαλώσει, ο Poupart, που είναι Άγγλος στην καταγωγή, λέει «Έχω λίγο περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα από όσο είχα πριν από 10-15 χρόνια, αλλά είχα πάντα τη φιλοδοξία να αποκτήσω ένα κατά παραγγελία Savile Row κοστούμι».

Έτσι, πριν από δύο χρόνια, αποφάσισε να κάνει την εν λόγω επένδυση και να βρει έναν ράφτη που του άρεσε και να φτιάξει το πολυπόθητο κοστούμι. «Δυστυχώς, (κάτι τέτοιο) σε κακομαθαίνει. Μόλις βάλεις να σου φτιάξουν ένα ρούχο, συνειδητοποιείς πόσο καλύτερη είναι η εφαρμογή από κάτι που μπορείς να παραγγείλεις στο Nordstrom. Αρχίζει να γίνεται κομμάτι της προσωπικότητάς σου. Και το αστείο είναι πως διαπιστώνεις ότι, το να ντύνεσαι όπως ντύνομαι εγώ στο Instagram, δεν είναι δυσκολότερο από το να φοράς απλά τζιν και μπλούζες polo. Δεν είναι δυσκολότερο ούτε πιο άβολο, οπότε δεν νιώθω πως καταβάλω μια ασυνήθιστη προσπάθεια κάθε μέρα. Ντύνομαι για να ικανοποιώ δύο ανθρώπους. Εμένα και τη γυναίκα μου. Μέχρι εκεί».

Η σύζυγος του, Michele Free, είναι και αυτή που τραβά τις φωτογραφίες του και τις ανεβάζει στο Instagram. Είναι στυλίστρια και «μια κομψή γυναίκα», λέει ο ίδιος.

Ο Poupart λέει πως το Instagram του έχει δώσει την ευκαιρία να γνωρίσει κι άλλους άντρες με τα ίδια στυλιστικά γούστα με αυτόν και έχει λειτουργήσει ως πλατφόρμα για τον ίδιο για να εμπνεύσει κι άλλο κόσμο.

«Πάντα με ενδιέφερε να ντύνομαι καλά αλλά ένιωθα σαν να μην έχω δημιουργική διέξοδο», λέει. «Φτάνεις όμως σε ένα σημείο που δεν σε νοιάζει πια. Αν θέλω να φορέσω ένα blazer με κόκκινες και λευκές ρίγες, θα το φορέσω και θα το φορέσω με τέλειο τρόπο. Και ξέρεις, αν ανεβάζω φωτογραφίες σαν αυτή, μπορεί κάποιοι άνθρωποι να βρουν το θάρρος να δοκιμάσουν κάτι νέο. Να γίνουν λίγο πιο τολμηροί ή να συνειδητοποιήσουν πως είναι ΟΚ να ξεχωρίζεις από τους υπόλοιπους».

Ο Poupart συμπλήρωσε «Δεν είναι ποτέ αργά για να ζήσεις μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Να το διασκεδάσεις και να εκφράσεις ό,τι είναι αυτό που θες να εκφράσεις».