Παγκόσμια κατακραυγή με τους βασανισμούς παιδιών σε αναμορφωτήριο στην Αυστραλία

Παγκόσμια κατακραυγή με τους βασανισμούς παιδιών σε αναμορφωτήριο στην Αυστραλία
Prison Cell Bars - Black and White
Prison Cell Bars - Black and White
DanHenson1 via Getty Images

Παγκόσμια κατακραυγή έχουν προκαλέσει εικόνες που βγήκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα και δείχνουν σωφρονιστικούς υπαλλήλους να βασανίζουν ανηλίκους σε αναμορφωτήριο στην βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μάλκολμ Τέρνμπουλ έχει διατάξει την διερεύνηση της υπόθεσης, την οποία έβγαλε στην δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ABC της Αυστραλίας αργά το βράδυ της Δευτέρας. Το κανάλι είχε λάβει βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αναμορφωτηρίου Don Dale στη Βόρεια Επικράτεια, τα οποία έδειχναν σωφρονιστικούς υπαλλήλους να χτυπούν αδυσώπητα και απροκάλυπτα ανήλικους κρατούμενους. Σε μια περίπτωση μάλιστα, ένα παιδί φαίνεται να παραμένει για περισσότερες από δύο ώρες δεμένο σε μια καρέκλα, ενώ γύρω από το κεφάλι του είναι τυλιγμένη μια λευκή κουκούλα. Σε μία άλλη, οι υπάλληλοι έκλεισαν τα παιδιά σε ένα κελί και τα ψέκασαν με δακρυγόνα.

«Όπως όλοι οι Αυστραλοί, είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Σοκαρισμένος και συγκλονισμένος από τις εικόνες της κακομεταχείρισης παιδιών», δήλωσε ο Τέρνμπουλ στο ραδιόφωνο του ABC, ανακοινώνοντας ότι έχει διατάξει την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Τα βίντεο είναι από την τετραετία 2010 έως 2014 και όλα τα θύματα είναι της φυλής των Αμπορίτζιναλ ηλικίας 13 με 14 ετών. Ένα από αυτά, ο Ντίλαν Βόλερ, απέστειλε μάλιστα επιστολή στο κοινό, στην οποία ευχαριστεί τους Αυστραλούς για το ενδιαφέρον που έδειξαν, ζητά συγχώρεση για τα λάθη του και περιγράφει την ανυπομονησία του να αφεθεί και πάλι ελεύθερος. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί για κλοπές αυτοκινήτων και επιθέσεις με κίνητρο την ληστεία.

Δημοφιλή