7 κόλπα για να ετοιμάσετε τη βαλίτσα των διακοπών σας εύκολα και γρήγορα

7 κόλπα για να ετοιμάσετε τη βαλίτσα των διακοπών σας εύκολα και γρήγορα
Travel concept with old suitcase on wooden planks full of beach accessories. Placed on mole with sandy beach on background
Jag_cz via Getty Images
Travel concept with old suitcase on wooden planks full of beach accessories. Placed on mole with sandy beach on background

Η ετοιμασία της βαλίτσας των διακοπών, αυτός ο άθλος!

Αρχίζετε πάντα με τις καλύτερες διαθέσεις, αλλά καταλήγετε με ένα περιεχόμενο που μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας έχει γίνει πια χάος; Φέτος εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να βάλετε μία τάξη. Μοιάζει δύσκολο, αλλά με μερικές απλές και εύκολες κινήσεις, θα δείτε πως όλα είναι πιθανά.

Βάλτε μπροστά σας αποκλειστικά και μόνο όσα θέλετε να πάρετε μαζί σας και...

1. Κάντε τα ρούχα σας... ρολό.

Μην διπλώνετε και μην στοιβάζετε τα ρούχα σας το ένα επάνω στο άλλο, γιατί αυτό απλώς θα σας κοστίσει χώρο. Αντίθετα, κάντε τα ρολό και βάλτε τα το ένα δίπλα στο άλλο.

2. Εφαρμόστε τον «κανόνα της πυραμίδας».

Αρχικά, βάλτε μέσα τα παπούτσια σας γύρω από τα τοιχώματα της βαλίτσας. Μετά, βάλτε τα περισσότερο ογκώδη ρούχα, όπως τα παντελόνια και τις φούστες. Αυτά είναι καλύτερο να μην τα κάνετε ρολό, αλλά να τα απλώσετε στον πάτο της βαλίτσας και να τα τυλίξετε γύρω από τα υπόλοιπα πράγματα που θα βάλετε από πάνω. Στη συνέχεια, κάντε ρολό τα ρούχα που δεν τσαλακώνουν εύκολα, βάλτε τα στην βαλίτσα και από πάνω τους κάντε πάλι ρολό και τοποθετήστε τα περισσότερο ευαίσθητα ρούχα και αντικείμενα, όπως τα καλλυντικά, τα κοσμήματα κτλ.

3. Αγοράστε καλλυντικά σε ταξιδιωτικό μέγεθος.

Όλες μας θέλουμε να κουβαλήσουμε όλα μας τα μπουκάλια μαζί, αλλά πραγματικά πιάνουν πάρα πολύ χώρο και κάνουν την βαλίτσα μας ασήκωτη. Τώρα είναι η στιγμή να χρησιμοποιήσετε ό,τι καλλυντικό έχετε σε μικρό μέγεθος ή σε δείγμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε άδεια μπουκαλάκια και να τα γεμίσετε με τα καλλυντικά σας.

4. Τοποθετήστε τα μικρά αντικείμενα με σωστό τρόπο.

Που μπορείτε να βάλετε όλα αυτά τα μικρά πραγματάκια που θέλετε να πάρετε μαζί σας; Μέσα σε παπούτσια, κουτιά κοσμημάτων και θήκες που έχει η βαλίτσα.

5. Μην πάρετε περισσότερα φάρμακα και χάπια από όσα πρέπει.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουβαλήσετε μαζί σας όλο το φαρμακείο! Επιλέξετε μόνο εκείνα τα χάπια και φάρμακα που κρίνετε ως πραγματικά απαραίτητα και πάρτε μόνο μία ταμπλέτα από το καθένα, όχι όλο το κουτί.

6. Μην αφήνετε κενούς χώρους.

Οι κενοί χώροι θα χαλάσουν όλο το προσεκτικό σας πακετάρισμα μόλις κουνήσετε τη βαλίτσα σας. Βάλτε έστω και κάποια μικρά αντικείμενα εκεί για να γεμίσετε τα κενά.

7. Πάρτε μόνο τα απαραίτητα.

Ίσως ακούγεται αυτονόητο, αλλά εάν καθίσετε να το σκεφτείτε υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να αφήσετε πίσω. Όπως οι θήκες για τις ηλεκτρονικές συσκευές σας -χρησιμοποιήστε τα ρούχα σας για να τα προστατεύσετε- ή αφήστε πίσω τους ταξιδιωτικούς οδηγούς – μπορείτε να τους «κατεβάσετε» στο κινητό σας.

Καλές διακοπές!