Η «τρύπα του Δράκου» είναι η πιο βαθιά θαλάσσια τρύπα στον κόσμο

Η «τρύπα του Δράκου» είναι η πιο βαθιά θαλάσσια τρύπα στον κόσμο
YouTube

Την ονομάζουν «Η θαλάσσια τρύπα του Δράκου» και πολλοί Κινέζοι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι η πιο βαθιά μπλε τρύπα στον κόσμο.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua αναφέρει ότι έχει βάθος 987 πόδια (400 μέτρα)- συνολικά 300 πόδια περισσότερα από τη θαλάσσια τρύπα στις Μπαχάμες. Οι θαλάσσιες αυτές τρύπες είναι σαν γιγάντιους λάκκους στη θάλασσα το βάθος των οποίων μπορεί να φτάσει πολλά μέτρα. Η θαλάσσια τρύπα του Δράκου βρίσκεται στα νησιά Paracel, γνωστά και ως Xisha στα κινέζικα, τα οποία διεκδικούνται από την Κίνα, την Ταϊβάν και το Βιετνάμ.

«Οι έρευνες σε μία θαλάσσια μπλε τρύπα μπορούν να παράσχουν λεπτομερή στοιχεία για την αλλαγή του κλίματος ή κια τις στάθμης του νερού για δεκάδες χιλιάδες χρόνια», αναφέρει ο καθηγητής Yang Zuosheng και προσθέτει ότι «Όταν θα έχουμε τα δεδομένα θα μπορούμε να εκπονήσουμε ένα μοντέλο της εξέλιξης της κλιματικής αλλαγής στη Νότια Κινεζική Θάλασσα».

Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Ερευνών Sansha Ship έχουν ήδη βρεθεί 20 είδη ψαριών στα πρώτα 330 μέτρα αφού στα υπόλοιπα 657 δεν υπάρχει οξυγόνο.

*Το άρθρο έχει μεταφραστεί από την αμερικάνικη έκδοση της The Huffington Post

Δημοφιλή