Αυτός ο σκύλος θα πεθάνει αυτή την εβδομάδα, εάν και δεν έκανε τίποτε κακό

Αυτός ο σκύλος θα πεθάνει αυτή την εβδομάδα, εάν και δεν έκανε τίποτε κακό
Facebook

Ο λόγος είναι η ράτσα του.

Ο Φράνσις βρεθηκε λίγες ημέρες πριν σε ένα πάρκο χωρίς ιδιοκτήτη και χωρίς microchip. Ανήκει στη ράτσα Πιτμπουλ Τεριέ (Pitbull Terrier) και σύμφωνα με το νόμο στη Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να θανατωθεί.

Το προσωπικό του καταφυγίου ζώων, Battersea Dogs Home, αν και τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει ευθανασία σε συνολικά 91 σκύλους, αντιστέκεται να κάνει και στον Φράνσις.

Ωστόσο, όπως εξηγούν δεν μπορούν να γλιτώσουν τον τρυφερό αυτό σκύλο από την ευθανασία αφού ο νόμος απαγορεύει την εγγραφή σκύλου ο οποίος ανήκει σε μία από τις ράτσες οι οποίες έχουν απαγορευθεί στο Ην. Βασίλειο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το νόμο του 1991 έχουν απαγορευθεί οι ράτσες: Pitbull Terriers, Japanese Tosas, Fila Brazilieros και Dogo Argentinos.

Το καταφύγιο ζώων περιγράφει το σκύλο ως φιλικό και δηλώνει σε γραπτή του δήλωση ότι δυστυχώς θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία.

Όπως εξηγούν οι επικεφαλής του καταφυγίου εάν οι ίδιοι δεν προχωρήσουν στην ευθανασία, η αστυνομία θα πάρει τον Φράνσις και το καταφύγιο θα δεχθεί μήνυση.

Ωστόσο, το προσωπικό αναλαμβάνει δράση και ζητά από τους κατοίκους στην Αγγλία να βοηθήσουν και να ζητήσουν ο καθένας από κάποιον βουλευτή να ασκήσουν πίεση ώστε να αλλάξει ο νόμος και υπογραμίζουν:

Εάν ο νόμος δεν αλλάξει, ώστε ένας σκύλος να μην κρίνεται από τη ράτσα του αλλά από όσα έχει κάνει, σκύλοι όπως ο Φράνσις θα συνεχίζουν να θανατώνονται στο μέλλον».

Πηγή: metro.co.uk