Εμπιστοσύνη στον Τολιόπουλο, δανεικός ο Μουράτος

Εμπιστοσύνη στον Τολιόπουλο, δανεικός ο Μουράτος
Sport24.gr

ριν λίγες μέρες σας αναλύσαμε στο Sport24.gr το πως βοηθά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Για το θέμα μας μίλησαν τόσο ο επί σειρά ετών γυμναστής των "ερυθρολεύκων", Ανδρέας Γκατζούλης, αλλά και ο 20χρονος γκαρντ των Πειραιωτών, Βασίλης Τολιόπουλος, στον οποίο πιστεύουν και ποντάρουν οι Πρωταθλητές Ελλάδας.

Τόσο ο Βασίλης Τολιόπουλιος, όσο και ο Βασίλης Μουράτος, αλλά και ο16χρονος Νίκος Αρσενόπουλος, θα λάβουν κανονικά μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ο τελευταίος, ακολούθως, θα συνεχίσει στους Έφηβους των Πειραιωτών, ο Μουράτος θα παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα με μορφή δανεισμού για να πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Τολιόπουλος θα συμπεριληφθεί κανονικά στο ρόστερ των "ερυθρολεύκων" ενόψει της νέας σεζόν.

Στον Πειραιά πιστεύουν στο ταλέντο του Βασίλη Τολιόπουλου και ποντάρουν στο μέλλον και στην εξέλιξη του 20χρονου (15/6/1996) γκαρντ (1.89), ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο, έχοντας αγωνιστεί νωρίτερα στον Κολοσσό Ρόδου. Είναι δεδομένο πως φέτος θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες και θα έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής ειδικά στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αυτό που είχε κάνει εξ αρχής εντύπωση στους Πειραιώτες ήταν το αγωνιστικό του θράσος, κάτι που ο Βασίλης Τολιόπουλος το φανέρωσε με το "καλημέρα" στα περσινά φιλικά προετοιμασίας της ομάδας, παίζοντας μπάσκετ με αποφασιστικότητα και δίχως φόβο, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Παίκτης που ποντάρει στο ένστικτο του, που του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες, που πιστεύει στον εαυτό του και στις δυνατότητες του, έχοντας έφεση στο κομμάτι του σκορ, καλό σουτ και ικανότητα στην ντρίμπλα. Μάλιστα, επέλεξε την φανέλα με το νούμερο "10", εκείνη που άφησε ο Κώστας Σλούκας με την αποχώρηση του από το μεγάλο λιμάνι, γιατί όπως έχει δηλώσει του άρεσε σαν παίκτης.

Σφαιρόπουλος και Γκατζούλης ετοίμαζαν τον Τολιόπουλο για φέτος

Μέσα στην σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν πήρε πολλές ευκαιρίες, αλλά οι εμπειρίες που απέκτησε ήταν πολύτιμες, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην καριέρα του σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, βέβαια, είχε πλάνο για εκείνον. Όπως μας είχε σχολιάσει ο γυμναστής της ομάδας, Ανδρέας Γκατζούλης: "Ο κόουτς Σφαιρόπουλος, όταν ο Βασίλης ήρθε στην ομάδα, μου τόνισε πως θέλει να του φτιάξω ένα ειδικό πρόγραμμα ώστε το παιδί να είναι έτοιμο για την νέα χρονιά, δηλαδή για την σεζόν που έρχεται. Το παιδί το προετοιμάσαμε για φέτος. Πλέον, μέσω του προγράμματος του Ολυμπιακού είναι 78 κιλά και έχει ύψος 1.89. Δεν έχει καθόλου λίπος, είναι στεγνός και το σώμα του, οι μυς του, έχουν δυναμώσει περισσότερο. Στόχος μας, μελλοντικά, καθώς μεγαλώνει, να "δέσει" ακόμη περισσότερο και να πάει στα 84. Εκτιμούμε πως αυτά θα είναι τα ιδανικά κιλά του για να δώσει αυτά που μπορεί.

Όταν είσαι σε αυτή την νεαρή ηλικία, που το σώμα σου ακόμη διαμορφώνεται, είναι σημαντικό το κορμί σου να αφομοιώνει με σωστό τρόπο αυτά τα κιλά, αυτές τις αλλαγές, γιατί αν συμβεί κάτι λάθος, μπορούν να παρουσιαστούν προβλήματα, να βγουν τραυματισμοί ή ο παίκτης να χάσει καλά στοιχεία που διαθέτει επηρεασμένος από την αύξηση κιλών. Όπως είδατε στο τουρνουά με την Νέων, ο Βασίλης παρουσιάστηκε περισσότερο δυνατός, πιο γρήγορος, έχει βελτιώσει αρκετά το σουτ, σουτάροντας καλά ακόμη και από τα 8 μέτρα, το κορμί του έχει γίνει πιο αθλητικό και έχει γίνει περισσότερο επιθετικός στο παιχνίδι του. Έχει γίνει καλύτερος παίκτης και κυρίως αθλητής. Γιατί στον Ολυμπιακό, θέλουμε τα νεαρά παιδιά που έρχονται να γίνουν πρώτα καλοί και σωστοί αθλητές, με σωστή νοοτροπία, και μετά παίκτες".

Ο Ανδρέας Γκατζούλης, ο οποίος ασχολήθηκε εντατικά με τον Βασίλη Τολιόπουλο, παρακολουθώντας τον από κοντά σε ολόκληρη την σεζόν, μας είπε τα εξής για τις δυνατότητες του 20χρονου γκαρντ: "Ο Τολιόπουλος είναι ένας παίκτης που πιστεύει στον εαυτό του και έχει αγωνιστικό θράσος. Δεν έχει φόβο στο παιχνίδι του. Τολμά και δεν διστάζει. Θυμάμαι πέρσι στα φιλικά προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Κάλιαρι, που με το "καλημέρα" έδειξε το ταλέντο του, δίχως άγχος. Παίζει μπάσκετ με αυτοπεποίθηση και έχει δουλέψει πολύ το σουτ κατά την διάρκεια της σεζόν. Θεωρώ πως μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός σουτέρ στο μέλλον, γιατί έχει καλό χέρι και το δουλεύει. Μέσα από τις προπονήσεις του Ολυμπιακού έχει γίνει καλύτερος παίκτης, αγωνιστικά, σωματικά, αλλά και σαν νοοτροπία. Φάνηκε η εξέλιξη του και στα παιχνίδια της Εθνικής Νέων που ήταν από τους κορυφαίους της παίκτες".

Τολιόπουλος: "Έχω αγωνιστικό θράσος, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου"

Μιλώντας με τον Βασίλη Τολιόπουλο για το αγωνιστικό του στυλ, αλλά και για την εξαιρετική απόδοση που είχε με την Εθνική Νέων, μας δήλωσε: "Πάντα μου αρέσει να παίρνω πάνω μου τα ελεύθερα σουτ, πάντα μου αρέσει να παίρνω πρωτοβουλίες στις κρίσιμες στιγμές και πάντα παίζω με αυτοπεποίθηση και με πίστη στον εαυτό μου. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Έχω αγωνιστικό θράσος, είμαι παίκτης που τολμά και δεν παίζω με φόβο. Οι προπονητές μου με πιστεύουν. Δεν μου είπε κάποιος να πάρω πάνω μου περισσότερες φάσεις τώρα στο τουρνουά. Ξέρουν τις δυνατότητες μου, με εμπιστεύθηκαν και με άφησαν να λειτουργήσω όπως ξέρω και μπορώ, στο πλαίσιο πάντα της ομάδας". Ο 20χρονος γκαρντ δείχνει να έχει τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, αλλά και το ταλέντο για να ξεχωρίσει. Το μέλλον του ανήκει και εφόσον δουλέψει σωστά και βελτιωθεί, παίρνοντας παράλληλα σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις, παίζοντας μπάσκετ δίπλα σε γκαρντ κορυφαίου επιπέδου όπως ο Βασίλης Σπανούλης, έχει τις δυνατότητες να κάνει την καριέρα των ονείρων του. Και ο Ολυμπιακός είναι ήδη δίπλα του ώστε να τον βοηθήσει.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δημοφιλή