Το εγκαταλειμμένο σχολείο που μεταμορφώθηκε στο σπίτι των ονείρων μας

Το εγκαταλειμμένο σχολείο που μεταμορφώθηκε στο σπίτι των ονείρων μας

Η ιδέα του να ζεις μέσα σε μια σχολική τάξη του Δημοτικού μπορεί αρχικά να ακούγεται σαν ένας αλλόκοτος εφιάλτης, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, μοιάζει περισσότερο με όνειρο που πήρε σάρκα και οστά.

Καλώς ήλθατε στο Hillside Schoolhouse, ένα εγκαταλειμμένο σχολείο που μεταμορφώθηκε σε boutique πανδοχείο, το οποίο βρίσκεται στα Catskill Mountains της Νέας Υόρκης. Κουβαλά μεγάλη ιστορία, μπόλικη old-school γοητεία αλλά και σύγχρονη κομψότητα και διακόσμηση που θα ζήλευαν πολλά μεγάλα και μοντέρνα ξενοδοχεία της πόλης.

Και το καλύτερο από όλα; Είναι προς πώληση για μόλις $649.000.

Χτισμένη το 1893, αυτή η οικιστική μονάδα λειτουργούσε ως σχολείο ενός δωματίου για το Sullivan County της Νέας Υόρκης, για περισσότερα από 50 χρόνια. Τη δεκαετία του '50 μετατράπηκε σε εκκλησία ευαγγελιστών αλλά τελικά το κτίριο εγκαταλείφθηκε στις αρχές του 2000.

Το οικοδόμημα είχε ξεχαστεί μέχρι το 2012, όταν ένα ζευγάρι, ο Bronson και η Courtney Bigelow, αγόρασαν το ερειπωμένο σχολείο, το ανακαίνισαν ριζικά, πρόσθεσαν μερικές σημαντικές αναβαθμίσεις στην αρχική κατασκευή και δημιούργησαν ένα νέο πεπρωμένο για το Hillside Schoolhouse: αυτό ενός μοναδικά γοητευτικού πανδοχείου δύο δωματίων.

The Hillside Schoolhouse, New York

Δημοφιλή