Ισραηλινός αστυνομικός επιτίθεται σε 8χρονη Παλαιστίνια και της παίρνει το ποδήλατο ενώ εκείνη κλαίει σπαρακτικά

Ισραηλινός αστυνομικός επιτίθεται σε 8χρονη Παλαιστίνια και της παίρνει το ποδήλατο ενώ εκείνη κλαίει σπαρακτικά

Αποτροπιασμό και οργή έχει προκαλέσει ένα ακόμη βίντεο με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά ισραηλινό αστυνομικό ο οποίος επιτίθεται φραστικά σε ένα ασυνόδευτο 8χρονο κοριτσάκι στη Χεβρώνα. Η μικρή Παλαιστίνια όπως φαίνεται είναι στριμωγμένη στον τοίχο ενώ ο αστυνομικός πατάει το ποδήλατό της που έχει πέσει στο έδαφος και όσο της φωνάζει κρατάει το όπλο του. Στη συνέχεια και ενώ η μικρή κλαίει σπαρακτικά και φωνάζει φαίνεται να της λέει να απομακρυνθεί από το σημείο. Η μικρή αρχίζει να απομακρύνεται ενώ εκείνος, κρατώντας πάντα το αυτόματο όπλο του την ακολουθεί για μερικά μέτρα. Στο μεταξύ ένας συνάδελφός του αρπάζει το ποδήλατο και πετάει σε παρακείμενους θάμνους...

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από ισραηλινή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα (B' Tselem), σύμφωνα με την οποία το παιδί- θύμα του αστυνομικού ονομάζεται Anwar Burquan. Στις 25 Ιουλίου, οπότε και σημειώθηκε το περιστατικό, έπαιζε με την 11χρονη αδελφή της και τα δύο μικρότερα αδέρφια της 7 και 4 ετών. Τα αδέρφια έπαιζαν στο δρόμο που οδηγεί στον Τάφο των Πατριαρχών (ή στο Τέμενος του Ιμπραήμ) όπου η πρόσβαση έχει απαγορευθεί από τους Ισραηλινούς ενώ η εντολή προς τους Παλαιστίνιους είναι να χρησιμοποιούν μόνο ένα μη ασφαλτοστρωμένο μονοπάτι από την άλλη πλευρά του φράχτη -που φαίνεται και στο βίντεο που τράβηξε ο Raed Abu Ramileh ο οποίος μείνει κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε το περιστατικό.

Όπως αναφέρει ο Independent, η οικογένεια ζει στην περιοχή και τα παιδιά, ελλείψει άλλου ελεύθερου χώρου καταφεύγουν συχνά για παιχνίδι σε αυτό τον διαιρεμένο δρόμο. Σύμφωνα δε με την μητέρα των παιδιών Ράνια και όπως αναφέρει η Haaretz, μετά το περιστατικό η κόρη της φοβάται να βγει από το σπίτι. «Ήταν μια τραυματική εμπειρία που ίσως να την συνοδεύει για όλη της τη ζωή», είπε η μητέρα της 8χρονης η οποία δηλώνει πως δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί έπρεπε ο αστυνομικός να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και εάν η μικρή είχε εισέλθει σε περιοχή που δεν θα έπρεπε. «Συνιστούσε απειλή, ήταν επικίνδυνη, είναι ένα κορίτσι μόλις 8 ετών...».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του τμήματος της ισραηλινής αστυνομίας που είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη των συνόρων και τους ελέγχους (checkpoints) ανακοίνωσε πως ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα. «Η αστυνομία συνόρων αντιμετωπίζει το περιστατικό με σοβαρότητα και εκφράζει τη λύπη της» δήλωσε ο εκπρόσωπος ενώ ανακοίνωσε πως θα διενεργηθεί έρευνα.

Ακόμη και έτσι το νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, υπενθυμίζει με θλιβερό τρόπο τις συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάζονται να ζουν καθημερινά οι Παλαιστίνιοι στην Χεβρώνα που είναι διαιρεμένη και ελέγχεται από την Παλαιστινιακή Αρχή και το Ισραήλ.

Δημοφιλή