«Ai Weiwei at Cycladic»: Ξεναγήσεις για το κοινό κάθε Πέμπτη του Αυγούστου

«Ai Weiwei at Cycladic»: Ξεναγήσεις για το κοινό κάθε Πέμπτη του Αυγούστου
Ai Weiwei

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεχίζει τις ξεναγήσεις για το κοινό στην έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» και τον Αύγουστο. Ειδικότερα, τις Πέμπτες 4,11,18 και 25 Αυγούστου και ώρα 18.30, οι επισκέπτες, με το εισιτήριο εισόδου, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση του διάσημου καλλιτέχνη και ακτιβιστή.

Surveillance Camera with Plinth

Grapes

Η έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση του δημοφιλούς καλλιτέχνη και ακτιβιστή στην Ελλάδα αλλά και η πρώτη παρουσίαση έργων του Ai Weiwei σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως. Σκοπός της έκθεσης είναι να μυήσει το κοινό στην καλλιτεχνική προσέγγιση του Ai Weiwei, μέσα από πολλά και σημαντικά έργα του ενώ έμφαση δίνεται στις δράσεις που ανέπτυξε ο καλλιτέχνης τους τελευταίους μήνες που πέρασε στην Ελλάδα, καταγράφοντας την προσφυγική κρίση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι ορισμένα από τα έργα του Ai Weiwei εκτίθενται ανάμεσα στα φημισμένα αρχαιολογικά εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου.

Rebar & Case

Cao

Μεταξύ των πολλών δημοφιλών έργων του που φιλοξενούνται, συμπεριλαμβάνονται τα Divina Proportione (2012), Mask (2011), Cao (2014) και Grapes (2011).Ένα από τα νέα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση είναι το Standing Figure (2016), ένα γλυπτό το οποίο παραπέμπει άμεσα στα ειδώλια τύπου Σπεδού που κυριαρχούσαν κατά την Πρωτοκυκλαδική Περίοδο (2800-2300 π.Χ) ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα νέα έργα που εμπνεύστηκε ο καλλιτέχνης κατά την παραμονή του στη Λέσβο.

Lesvos Photographs

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της έκθεσης διατίθεται πλέον και ηχητική ξενάγηση μέσω QR Codes, ενώ στον αέρα είναι και το σχετικό microsite, στο Aiweiwei.cycladic.gr.

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων για το κοινό το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, θα ανακοινωθεί σύντομα.

#AiWeiwei

Ξεναγήσεις στην έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic»:

Πέμπτες 4,11,18 και 25 Αυγούστου

Ώρα: 18.30

Είσοδος: 7 € (Ελεύθερη είσοδος για τους Φίλους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης)

Είσοδος από Μέγαρο Σταθάτου

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιρότητας/ Αριθμημένα εισιτήρια ξεκινούν να δίνονται 1 ώρα πριν από κάθε προγραμματισμένη ξενάγηση

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά

Έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic»

Διάρκεια: μέχρι 30 Οκτωβρίου

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (ΜΚΤ)

Νεοφύτου Δούκα 4, Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00, Πέμπτη: 10.00-20.00, Κυριακή: 11.00-17.00, Τρίτη: Κλειστό.

Δημοφιλή