6ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Αθήνας: Όλες οι ταινίες του Αυγούστου

6ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Αθήνας: Όλες οι ταινίες του Αυγούστου
AOAFF

Το Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνει υπαίθριες εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής, τουριστικούς προορισμούς αλλά και απρόσμενους χώρους, που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο (πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α) για λογαριασμό των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της. Τα κεντρικά σημεία της πόλης μεταμορφώνονται για να υποδεχθούν υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις, συναυλίες και άλλες διαδραστικές εκδηλώσεις, όπως πάντα εντελώς δωρεάν για το κοινό.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης -που διεξάγεται από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβρη- είναι η ανάδειξη του κέντρου της Αθήνας και των προαστίων, προκειμένου μόνιμοι κάτοικοι και περαστικοί επισκέπτες να γνωρίσουν εκ νέου την πόλη, που τόσο έχουμε συνηθίσει να αντιπαθούμε, και να την ανακαλύψουν εκ νέου ως σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη και μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Με επιλογές από τις πιο γνωστές μέχρι τις πλέον άγνωστες κινηματογραφικές στιγμές, μικρού και μεγάλου μήκους απόπειρες των εκπροσώπων του νέου ελληνικού σινεμά, ανατρεπτικές καλλιτεχνικές προτάσεις «μεικτών μέσων» με σινεμά και μουσική, το πλέον δραστήριο Φεστιβάλ της πρωτεύουσας προτείνει ένα δροσερό καλλιτεχνικό τετράμηνο γεμάτο πάθος και αγάπη για το σινεμά και την τέχνη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα με τις ερχόμενες ταινίες του Athens Open Air Film Festival, για όσους θα βρίσκονται στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες και θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν υπέροχες, σινεφίλ στιγμές κάτω από τα αστέρια:

Παρασκευή 19 Αυγούστου | 21:30

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Προετοιμασία Για Εγκλημα» (Dressed to Kill, 1980)

Παρασκευή 26 Αυγούστου | 21:30

Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου (απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης)

«Ερρίκος ο 5ος» (Henry V, 1944)

Δευτέρα 29 Αυγούστου | 21:30

Νομισματικό Μουσείο

«Το Θέατρο του Αίματος» (Theatre of Blood, 1973)

Τετάρτη 31 Αυγούστου | 21:30

Ακαδημία Πλάτωνος

«Κάποτε στη Δύση» (Once Upon a Time in the West, 1968)

+2 τελευταίες προβολές στις αρχές Σεπτεμβρίου

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου | 21:30

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

«Οι Αταίριαστοι» (The Misfits, 1961)

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου | (η ώρα προβολής θα ανακοινωθεί σύντομα)

(ο χώρος προβολής θα ανακοινωθεί σύντομα)

Προβολή έκπληξη για τα 40 χρόνια του περιοδικού «Αθηνόραμα»

Δημοφιλή