Μία μοναδική συναυλία με φόντο την αυγουστιάτικη Αθήνα και την πανσέληνο

Μία μοναδική συναυλία με φόντο την αυγουστιάτικη Αθήνα και την πανσέληνο
Musical Movement

Η Μουσική Κίνηση στο πλαίσιο της δράσης "Ανοιχτή Ακρόαση", έχει την τιμή να φιλοξενήσει και πάλι τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα συνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη, ο οποίος θα εκτελέσει συνθέσεις του για πιάνο, όπως “Έλευσις Παρθένου Αθηνάς” (παγκόσμια πρώτη) & “Πανσέληνος”, που ο κος Χάχαλης συνέθεσε στη Νέα Υόρκη για την Πανσέληνο του Αυγούστου 1985.

Η εξαιρετική μονωδός κα Χριστίνα Σιαπκαρά θα τον συνοδεύσει.

Το έργο αυτό παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του ‘14 προς τιμήν του θρυλικού εκλιπόντος αστροναύτη Neil Armstrong, παρουσία παγκοσμίως διακεκριμένων κορυφαίων αστροναυτών, επιστημόνων (Stephen Hawking, Richard Dawkins, Alexei Leonov, Charlie Duke κ.α.) και καλλιτεχνών παρόντων (Brian May, Rick Wakeman) στο περίφημο Grand Auditorio de Tenerife στας Καναρίους Νήσους της Ισπανίας, στα πλαίσια του διασήμου Φεστιβάλ Αστρονομίας και Μουσικής STARMUS.

Ο Αλέξανδρος Χάχαλης έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, την Ευρώπη και την Ελλάδα, αλλά και για σημαντικά φεστιβάλ στις ΗΠΑ και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα έχει δώσει παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ζάππειο, το Πλανητάριο και σε αρχαίους χώρους και θέατρα.

Προσφάτως συνέθεσε τα Ορατόρια: «Κωστής Παλαμάς», «Στην Αρχή το Φως» (με ποίηση Ελύτη από το Άξιον Εστί και με την διάσημη υψίφωνο Τζένη Δριβάλα), «Τομή Πατρίδας» (για τα 40 χρόνια εισβολής και κατοχής της Κύπρου που παρουσίασε τον Αύγουστο 2014 στον Πρωταρά με θέα την Αμμόχωστο).

Η κα Χριστίνα Σιαπκαρά είναι τραγουδίστρια και ηθοποιός, τα τελευταία 9 χρόνια ζεί και δημιουργεί στην Νέα Υόρκη.

Ένα πιάνο στην Αυγουστιάτικη Αθήνα με Πανσέληνο, για την υποστήριξη της θεραπείας βρεφών και παιδιών που στερούνται φυσικής και συναισθηματικής φροντίδας και έχουν ανάγκη από ειδικούς τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης προκειμένου να αναπτυχθούν φυσιολογικά.

Δημοφιλή