Άνδρας στην Κίνα σκότωσε δύο γυναίκες για να τις πουλήσει ως «νύφες-φαντάσματα» σε συγγενείς νεκρών ανδρών

Άνδρας στην Κίνα σκότωσε δύο γυναίκες για να τις πουλήσει ως «νύφες-φαντάσματα» σε συγγενείς νεκρών ανδρών
The dead woman's body. Focus on hand
The dead woman's body. Focus on hand
Artem_Furman via Getty Images

Άνδρας στην Κίνα συνελήφθη με την κατηγορία ότι σκότωσε δύο γυναίκες με νοητική στέρηση για να χρησιμοποιηθούν τα νεκρά τους σώματα σε «γάμους φαντασμάτων».

Οι «γάμοι φαντασμάτων» αποτελούν μια αμφιλεγόμενη παράδοση στην Κίνα που περιλαμβάνει την ταφή νεκρών γυναικών σε τάφους άγαμων νεκρών. Οι γυναίκες αυτές συχνά ντύνονται με νυφικά και αποτελούν τις νέες τους «συζύγους» στο ταξίδι για τον «άλλο κόσμο».

Η παράδοση κρατά εδώ και 3.000 χρόνια και έχει ως αποτέλεσμα την κλοπή πτωμάτων γυναικών από νεκροταφεία. Κυκλώματα ξεθάβουν τις σορούς και στις συνέχεια τις πωλούν στους ενδιαφερόμενους έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Αυτό το φαινόμενο έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες να τοποθετήσουν συναγερμούς ή φύλακες έξω από τους τάφους των συγγενών τους, ώστε να αποτραπεί η κλοπή των σορών τους. Κανείς δεν περίμενε ωστόσο ότι ορισμένοι θα οδηγούνταν στο σημείο να δολοφονήσουν γυναίκες για να πουλήσουν τα πτώματά τους.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι οι δύο γυναίκες είχαν απευθυνθεί στον άνδρα, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα «Ma», για να τους βρει συζύγους. Εκείνος τήρησε την υπόσχεσή του, μόνο που οι υποψήφιοι γαμπροί ήταν νεκροί.

Δημοφιλή