Οι αλτρουιστές κάνουν περισσότερο σεξ σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες

Οι αλτρουιστές κάνουν περισσότερο σεξ σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες
Alamy

Οι αλτρουιστές έρχονται συχνότερα σε σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με δύο έρευνες του δόκτωρα Steven Arnocky που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «British Journal of Psychology». Παλαιότερες έρευνες είχαν συνδέσει την αλληλεγγύη που δείχνει κάποιος με την έλξη που ασκεί στους γύρω του.

Οι δύο νέες έρευνες έγιναν πάνω σε Καναδούς φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Nipissing. Στην πρώτη συμμετείχαν 192 άγαμες γυναίκες και 105 άγαμους άνδρες, οι οποίοι έδωσαν στοιχεία για το κατά πόσο αλτρουιστές είναι, αναφέροντας πόσο συχνά δίνουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, εάν είναι αιμοδότες και εάν βοηθούν αγνώστους στον δρόμο.

Στη συνέχεια, περιέγραψαν την σεξουαλική τους ζωή, αλλά και την έλξη που ασκούν στο αντίθετο φύλο. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που έδειχναν μεγαλύτερη αλληλεγγύη στους συνανθρώπους τους ασκούσαν και μεγαλύτερη έλξη. Είχαν μάλιστα περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους, ενώ, εάν είχαν σχέση, έρχονταν συχνότερα σε επαφή με τον/την σύντροφό τους.

H έρευνα αυτή όμως παρουσίαζε ορισμένα κενά, καθώς πολλοί από τους συμμετέχοντες πιθανότατα να είχαν δώσει ψευδή στοιχεία όταν μιλούσαν για τις αλτρουιστικές πράξεις τους. Ίσως ορισμένοι από αυτούς να ήταν νάρκισσοι και να παρουσίαζαν τους εαυτούς τους περισσότερο καλούς και ελκυστικούς. Για να βγουν αυτά τα σενάρια από τον ορίζοντα, ο δόκτωρ Arnocky και οι συνεργάτες του προχώρησαν σε δεύτερη έρευνα.

Αυτή την φορά, στην έρευνα συμμετείχαν 335 φοιτητές που έλαβαν 100 δολάρια για την συμμετοχή τους. Οι επιστήμονες σημείωσαν ποιοι από τους νέους έδωσαν τα χρήματα που έλαβαν σε φιλανθρωπίες και στη συνέχεια πέρασαν τους συμμετέχοντες από ψυχολογικά τεστ για να διαπιστώσουν κατά πόσο έχουν ναρκισσιστικές τάσεις. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι τα ευρήματα της πρώτης έρευνας ήταν ορθά και οι πραγματικά αλτρουιστές έχουν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή.

Δημοφιλή