Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτές τις 8 ερωτήσεις, τότε δεν έχετε ξεπεράσει τον/την πρώην σας

Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτές τις 8 ερωτήσεις, τότε δεν έχετε ξεπεράσει τον/την πρώην σας
A couple of young man and woman teenagers sitting on a bench, embracing, in love and happy at the other end sits a sad alone girl
vestica via Getty Images
A couple of young man and woman teenagers sitting on a bench, embracing, in love and happy at the other end sits a sad alone girl

Ακόμα και μετά τον χωρισμό είναι δύσκολο να μπει τελεία σε μία σχέση. Ο χρόνος που χρειάζεται ο καθένας για ξεπεράσει τον χωρισμό και να προσχωρήσει, ποικίλει. Κάποιοι είναι έτοιμοι να βγουν αμέσως ραντεβού, ενώ άλλοι χρειάζονται χρόνο. Πώς, όμως, θα γνωρίζετε ότι έχετε προχωρήσει; θεραπευτές και σύμβουλοι γάμου μοιράζονται 8 ερωτήσεις που μπορεί να καθορίσουν αν έχετε ξεπεράσει τον/την πρώην σας.

1. Γνωρίζετε τι θα κάνατε διαφορετικά αν σας δινόταν μία δεύτερη ευκαιρία;

Σε έναν χωρισμό φταίνε πάντα και οι δύο. Εάν εξακολουθείτε να κατηγορείτε τον/την πρώην σας και δεν αναγνωρίζετε κανένα λάθος στον εαυτό σας, έχει ακόμα δρόμο μπροστά σας.

2. Έχετε άλλους στενούς δεσμούς έξω από αυτούς που συνδέονται με την προηγούμενη σχέση σας;

Εάν η απάντησή σας δεν είναι θετική σημαίνει ότι βασιζόσασταν πάρα πολύ στην σχέση σας. Μερικές φορές θα χρειαστεί χρόνος για να έρθετε πάλι κοντά με τους γύρω σας, αλλά εκείνοι είναι που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε έναν χωρισμό.

3. Έχετε «δουλέψει» πάνω στον θυμό που νιώθετε για τον/την πρώην σας;

Το ραντεβού σας σίγουρα δεν θέλει να σας ακούσει να γκρινιάζετε για τον/την πρώην σας, ούτε και να εκφράζετε τον θυμό σας, το ίδιο και οι φίλοι σας. Εάν νιώθετε ακόμα θυμό και εκνευρισμό για τον/την πρώην σας τότε ξεκάθαρα δεν το έχετε ξεπεράσει.

4. Δεν μπορείτε να δείτε το «Ημερολόγιο» χωρίς να πλαντάξετε στο κλάμα

Καταλαβαίνετε ότι έχετε κάνει πρόοδο, όταν μπορείτε να δείτε ακόμα και την πιο συναισθηματική και ρομαντική ταινία χωρίς να σας βάλετε τα κλάματα.

5. Αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα από μόνο αγάπη για να λειτουργήσει μία σχέση;

Δύο ενήλικες χρειάζονται πολύ περισσότερα από μόνο την αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλο για να έχουν μία υγιή και λειτουργική σχέση.

6. Έχετε αποδεχτεί ότι η σχέση σας έχει τελειώσει για τα καλά;

Εάν ακόμα πιστεύετε ότι ο/η πρώην σας είναι το άλλο σας μισό και ότι κάποια στιγμή θα είστε και πάλι μαζί, τότε δεν είστε έτοιμοι να βάλετε τελεία.

7. Έχετε σταματήσει να τον/την παρακολουθείτε στο Facebook;

Εάν το πρώτο πράγμα που κάνετε μόλις μπείτε στο Facebook και το Instagram είναι να μπαίνετε στο προφίλ του/της και να κοιτάζετε τι κάνει, σημαίνει ότι αφιερώνετε πολλή από την πολύτιμη ενέργειά σας σε εκείνον/η.

8. Εκτός από μία σχέση και την δουλειά σας, έχετε άλλα ενδιαφέροντα που σας κάνουν χαρούμενους;

Κακά τα ψέματα. Μία σχέση απαιτεί πολύ από τον ελεύθερό σας χρόνο. Τώρα που είστε και πάλι single, έφτασε η στιγμή να βρείτε ένα χόμπι ή μία δραστηριότητα που σας αρέσει και να ασχοληθείτε με αυτό.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.