Που δειπνούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι όταν βρίσκονται στις Βρυξέλλες;

Που δειπνούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι όταν βρίσκονται στις Βρυξέλλες;
Getty Images

Οι Βρυξέλλες είναι hotspot Ευρωπαίων αξιωματούχων και «Μέκκα» του καλού φαγητού.

Συχνά, ακούμε για ηγέτες κρατών-μελών της ΕΕ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο δικός μας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να δειπνούν με ομολόγους τους και λοιπούς αξιωματούχους σε ακριβά εστιατόρια της βελγικής πρωτεύουσας.

Ποια είναι όμως αυτά τα εστιατόρια και που βρίσκονται στον χάρτη; Η ιστοσελίδα Politico μας ξεναγεί στους γαστρονομικούς παραδείσους που επιλέγει η αφρόκρεμα των Βρυξελλών.

MEET MEAT SCHUMAN

Συχνάζουν ανώτατοι αξιωματούχοι και λομπιίστες, οι τιμές κυμαίνονται στα 30 με 40 ευρώ το άτομο και βρίσκεται στην οδό Rue Stevin.

SPICY GRILL

Αυτό το ινδικό εστιατόριο βρίσκεται επίσης στη Rue Stevin, μόνο που σε αυτό θα βρεις επικοινωνιολόγους, δημοσιοσχετίστες και δημοσιογράφους.

MI TANGO

Βρίσκεται στη Rue de Spa, οι τιμές κυμαίνονται στα 35 ευρώ και θα βρεις δικηγόρους και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

BARBANERA

Πρόκειται για «αυθεντικό» ιταλικό εστιατόριο στην οδό Rue Archimede. Οι τιμές κυμαίνονται στα 40 με 50 ευρώ το άτομο και σε αυτό θα βρεις διπλωμάτες, ανώτατους αξιωματούχους και Ιταλούς επιχειρηματίες.

ROSTICCERIA FIORENTINA

Βρίσκεται στην ίδια οδό με το BARBANERA και έχει μεγάλη ιστορία. Σε αυτό θα βρεις τόσους Επιτρόπους και αξιωματούχους, όσο σε κανένα άλλο εστιατόριο στις Βρυξέλλες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20 με 25 ευρώ το άτομο.

CARINA

Επίσης ιταλικό, βρίσκεται στη Rue du Science και συγκεντρώνει λομπιίστες, Επιτρόπους και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20 ευρώ, εκτός εάν ζητήσει κανείς πακέτο για το σπίτι. Οι τιμές τότε δεν ξεπερνούν τα 6 ευρώ.

BRASSERIE MEEUS

Θα το βρεις στη Rue du Luxembourg και το πιθανότερο είναι να «φας πόρτα». Είναι στέκι του Χέρμαν βαν Ρομπέι και σερβίρει «αυθεντική» βελγική κουζίνα.

IL PASTICCIO

Πολιτικοί σύμβουλοι και ευρωβουλευτές συχνάζουν σε αυτό το ήσυχο εστιατόριο στην οδό Rue Marie de Bourgogne.

MAISON DU LUXEMBOURG

Σ' αυτό, ο πρωθυπουργός μας ίσως να «έτρωγε πόρτα», καθώς οι γραβάτες, όπως λέει το Politico, είναι απαραίτητες. Σε αυτό θα βρει κανείς τραπεζικούς συμβούλους και λομπιίστες, καθώς και Ευρωβουλευτές. Βρίσκεται στη Rue du Luxembourg και οι τιμές κυμαίνονται στα 50 ευρώ το άτομο.

Δημοφιλή