Ο «Χάτσικο» της Ιταλίας: Αρνείται να εγκαταλείψει το φέρετρο του ιδιοκτήτη του που σκοτώθηκε στο σεισμό

Ο «Χάτσικο» της Ιταλίας: Αρνείται να εγκαταλείψει το φέρετρο του ιδιοκτήτη του που σκοτώθηκε στο σεισμό
TG3

Ένα θλιμμένο κόκερ αυτή την φορά στην Ιταλία , μας ξαναθύμισε τον περίφημο Χάτσικο, που την δεκαετία του 1920 στην Ιαπωνία, περίμενε καθημερινά για χρόνια τον ιδιοκτήτη του σε σταθμό τρένου, ο οποίος όμως είχε πεθάνει.

Έτσι και στην Ιταλία λίγες ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, το κόκερ θρηνεί τον ιδιοκτήτη του. Δίπλα στο μικρόσωμο τετράποδο, κάποιοι κλαίνε, άλλοι πονάνε βουβά και το λυπημένο ζωάκι συμπάσχει μαζί τους, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη σχέση ανθρώπου και σκύλου. γίνεται σύμβολο πίστης και αφοσίωσης αποχαιρετώντας τον ιδιοκτήτη του που «έσβησε» στα ερείπια από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην περιοχή της Πεσκάρα Ντελ Ντόρο.

Η κάμερα του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού TG3, εντόπισε το σκυλάκι να πλησιάζει ένα από τα τριάντα τέσσερα φέρετρα που ήταν μέσα στο κλειστό γυμναστήριο του Άσκολι Πιτσένο και να στέκεται «φρουρός» για το… τελευταίο αντίο. Μάλιστα κάθησε διπλα στο φέρετρο του ιδιοκτήτη του για 12 ολόκληρες ώρες.

Ο ιδιοκτήτης του Κόκερ Σπάνιελ της Ιταλίας ζούσε στο Ακούμολι, μία από τις κοινότητες που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα του εγκέλαδου. Τα 6,2 ρίχτερ του σεισμού «βύθισαν» 20 εκατοστά την πόλη, σύμφωνα με το ιταλικό γεωλογικό ινστιτούτο.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: TG3

Δημοφιλή