Γ. Μιχελής: Δεν θα δοθεί παράταση για τις τράπεζες

Γ. Μιχελής: Δεν θα δοθεί παράταση για τις τράπεζες
Eurokinissi

Δεν θα δοθεί παράταση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλαγών στις επιτροπές και τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, Γιώργος Μιχελής, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», επισημαίνοντας ότι η καταληκτική ημερομηνία παραμένει το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, σχολιάζοντας τις ακυρώσεις την τελευταία στιγμή από τον SSM για την τοποθέτηση στελεχών στις τράπεζες, ο κ. Μιχελής τονίζει ότι, πέραν των κριτηρίων του νόμου, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός λαμβάνει υπ' όψιν του και άλλες παραμέτρους που καθορίζουν τις τελικές του αποφάσεις.

Επίσης, χαρακτηρίζει «σοβαρό» το ότι οι ελληνικές τράπεζες μένουν «ακέφαλες» και επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν οι αλλαγές εντός χρονοδιαγράμματος. Πάντως, ο κ. Μιχελής επισημαίνει ότι οι υφιστάμενες διοικήσεις επεξεργάζονται ήδη τα σχέδια αναδιάρθρωσης και διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων. «Υπάρχουν και τα ζητήματα που σχετίζονται με την εκπόνηση και έγκριση των επιχειρηματικών σχεδίων των τραπεζών, καθώς και η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει στα εγκεκριμένα σχέδια ανασυγκρότησης. Είναι αλήθεια ότι τα διοικητικά συμβούλια και το εκτελεστικό management των τραπεζών δουλεύουν προς αυτές τις κατευθύνσεις», καταλήγει.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή