Η άβολη στιγμή που η νέα υπεύθυνη της εκστρατείας του Τραμπ αδυνατεί να υπερασπιστεί τον μεγιστάνα

Η άβολη στιγμή που η νέα υπεύθυνη της εκστρατείας του Τραμπ αδυνατεί να υπερασπιστεί τον μεγιστάνα

Η νέα υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ, βρέθηκε σε πολύ άβολη θέση το πρωί της Κυριακής, όταν κλήθηκε να υπερασπιστεί έναν από τους υποψήφιους με τις πιο απαράδεκτες δημοσιεύσεις στο Twitter που έχουμε δει ποτέ.

Το Σάββατο, ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε τον θάνατο της Nykea Aldridge, μιας μητέρας τεσσάρων παιδιών και ξαδέλφη του σταρ των Chicago Bulls, Dwyane Wade, για να αναδείξει τον εαυτό του. Η Aldridge πυροβολήθηκε θανάσιμα όταν έπεσε πάνω σε ανταλλαγή πυρών την Παρασκευή στο Σικάγο, ενώ πήγαινε βόλτα το μωρό της με το καροτσάκι.

Σε μια ανάρτηση που έβγαζε μεγάλη υπερηφάνεια, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της γυναίκας αποτελεί ένδειξη ότι οι Αφροαμερικανοί θα τον ψηφίσουν.

Ο παρουσιαστής του «Fox News Sunday», Κρις Γουάλας ρώτησε την Κόνγουεϊ την εξής κατανοητή ερώτηση: «Πιστεύεις ότι είναι σωστό να έχεις αυτή την πολιτική απάντηση σε μια προσωπική τραγωδία;».

Η Κόνγουεϊ δεν προσπάθησε καν να στηρίξει το αφεντικό της στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η απάντηση της ήταν ως εξής: «Ήμουν ευγνώμων που στο επόμενο tweet του εξέφραζε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Wade για τον θάνατο της ξαδέρφης του».

«Αυτό το δυσάρεστο παράδειγμα μιας γυναίκας που μόλις είχε γράψει τα παιδιά της στο σχολείο, να προχωρά με το καροτσάκι της, αυτό είναι ένα αμερόληπτο θέμα που θα πρέπει να μας κάνει όλους να νιώθουμε απαίσια», συνέχισε.

Ο Γουάλας προσπάθησε ακόμα να πιέσει την Κόνγουεϊ να μιλήσει για την πρόσληψη του Στήβεν Μπάνον, επικεφαλής της συντηρητικής ιστοσελίδας Breibart News, από την καμπάνια του Τραμπ. Ο Γουάλας διάβασε μερικούς τίτλους από την πρώτη σελίδα της Breibart και την ρώτησε ποια η λογική πίσω από την συγκεκριμένη πρόσληψη: «Τα αντισυλληπτικά κάνουν τις γυναίκες άσχημες και τρελές», «Θα προτιμούσατε το παιδί σας να έχει φεμινισμό ή καρκίνο;».

«Αυτός είναι ο άνθρωπος που ο Τραμπ επέλεξε να αναλάβει την εκστρατεία του;», ρώτησε ο Γουάλας.

Η Κόνγουεϊ δεν ήταν πρόθυμη να μιλήσει ούτε γι' αυτό το θέμα.

«Ο (Τραμπ) με επέλεξε για να ηγηθώ της εκστρατείας του και λέω τη γνώμη μου κατευθείαν σε εκείνον», απάντησε χαμογελώντας.

Δημοφιλή