ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση κατά του διοικητή της Τροχαίας δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση κατά του διοικητή της Τροχαίας δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης
Sooc

Την επίθεση κατά του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.Τέτοια περιστατικά δεν είναι δυνατόν να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δηλώσει πως «είναι φανερό εδώ και καιρό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών - πλέον ούτε και των ίδιων των αστυνομικών.Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο.Δείχνει ότι η Κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί το νόμο και την τάξη».

Ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου. Οι γνωστοί – άγνωστοι με την ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν να λυμαίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων προκαλώντας τέτοιου είδους περιστατικά και την εντεινόμενη πλέον ανασφάλεια των πολιτών. Το δόγμα ανοχής – συνενοχής της Κυβέρνησης έχει καταρρεύσει υπό το βάρος της ανικανότητας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να προστατεύσει ούτε τους πολίτες αλλά ούτε αυτά τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας. Η παραίτησή του θα πρέπει να είχε δοθεί από καιρό αν δεν ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να ανατροφοδοτεί με την αδράνεια της την ανομία των γνωστών κύκλων των Εξαρχείων . Το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών υπενθυμίζει στους πολίτες άλλη μια φορά την επικινδυνότητα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Την επίθεση καταδίκασαν και οι ΑΝΕΛ: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργου Διαμαντόπουλου.Τέτοιου είδους φασιστικές συμπεριφορές είναι απαράδεκτες σε μια Δημοκρατία και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων αναφέρονται τα εξής: «Καταδικάζουμε την επίθεση των κουκουλοφόρων και των ταραξιών στον διοικητή Τροχαίας Αθηνών. Το ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν κρυμμένος πίσω από αστυνομικούς, αλλά ευρίσκετο στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, αναδεικνύει ότι στην αστυνομία υπάρχουν άνθρωποι με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ωστόσο, προκύπτει η ανάγκη ενός ανασχεδιασμού για την τήρηση της τάξης στα αστικά κέντρα».

«Οι τραμπούκοι ξεπερνούν συνεχώς τα όρια χάρη στην ασυλία που απολαμβάνουν από την κυβέρνηση. Ο διοικητής της Τροχαίας κ. Γ. Διαμαντόπουλος ήταν το νέο τους θύμα, αλλά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξακολουθεί να κλείνει το μάτι στις αγέλες των καλοζωισμένων "επαναστατών". Το Ποτάμι καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να συστρατευθούν για να επανακτήσουμε τις γειτονιές μας από τα χέρια των τραμπούκων. Μπορούμε να το κάνουμε. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ιδού η Ρόδος» αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Ποταμιού».

Επίσκεψη Τόσκα

Τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, Γιώργο Διαμαντόπουλο, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μετά την επίθεση που δέχθηκε χθες από κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας, επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μόλις επέστρεψε από τη Βουλγαρία, όπου συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επίθεση στον κ. Διαμαντόπουλο, ο κ.Τόσκας τόνισε:«Είναι ένα καταδικαστέο γεγονός. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Δημοφιλή