LAMDA Development: Αύξηση 4,3% του συνολικού κύκλου εργασιών των καταστημάτων

LAMDA Development: Αύξηση 4,3% του συνολικού κύκλου εργασιών των καταστημάτων
Eurokinissi

Ανοδικά κινήθηκε η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA), της LAMDA Development και αυτό το τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση 8% το Α’ εξάμηνο 2016 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και ανήλθε στα 21,5 εκατ. ευρώ.

Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων ανήλθαν σε 17,9 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 11,9% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015. Επίσης, σημειώνεται ότι για πρώτη φορά μετά το 2009, υπάρχουν ενοποιημένα καθαρά κέρδη, μετά από αποτιμήσεις, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 4,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 1,9%. Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων προσεγγίζει το 99% ενώ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, εξακολουθεί να παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για μισθώσεις.

Η λειτουργική κερδοφορία του «The Mall Athens» ανήλθε στα 13,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 7,3%. Σημειώνεται ότι ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 3,2% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά κατά 1,7%.

Η λειτουργική κερδοφορία του «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε 6,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 4,5%. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 3,5%. Επίσης, σημειώθηκε και αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 1,5%, ενώ βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης. Σε ότι αφορά το Golden Hall, η λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε σε 7,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 11,3%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκαν ανοδικά κατά 7,1% και 3,3% αντίστοιχα.

Η μετοχή της LAMDA Development εξακολουθεί να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με έκπτωση στην Καθαρή Αξία Ενεργητικού ανά μετοχή. Από τις αρχές του έτους η μετοχή καταγράφει κέρδη της τάξεως του 11% ενώ αντίστοιχα ο γενικός δείκτης απώλειες που προσεγγίζουν το 10,5%. Συγκεκριμένα, με τιμή μετοχής 4,49 ευρώ στις 26/08/2016 το discount σε σχέση με το NAV προσεγγίζει το 14%.

Ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς την αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου («Net Loan to Value») ανέρχεται στο 40,7%.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, με ημερομηνία αναφοράς 30/06/2016, η εταιρεία είχε στη κατοχή της 2.320.397 ίδιες μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 2,91% επί του συνόλου, με μεσοσταθμικό κόστος κτήσεως 3,87 ευρώ ανά μετοχή.

Δημοφιλή