Το πιο «ακραίο» hoax με UFO που έχετε δει τελευταία έρχεται από τη Μαλαισία

Το πιο «ακραίο» hoax με UFO που έχετε δει τελευταία έρχεται από τη Μαλαισία

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες με UFO (ΑΤΙΑ- Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) είναι τόσο παλιά σχεδόν όσο και το ίδιο το φαινόμενο, και πάντα συνοδεύονταν από «κόντρες» σχετικά με το αν απεικονίζονται πραγματικά ιπτάμενα αντικείμενα που προκαλούν ερωτηματικά ή αν πρόκειται για καλοστημένες (ή όχι) φάρσες (hoax).

Στην περίπτωση βίντεο που έγινε viral και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, ξεκινώντας από τη Μαλαισία, τα πράγματα πάντως είναι κάπως...εξωφρενικά: Σε βίντεο που υποτίθεται ότι τραβήχτηκε σε χωριό στην περιοχή Κουάλα Κράι φαίνεται ένα πολύ μεγάλο «UFO» το οποίο πετά μάλιστα πολύ χαμηλά, και συνοδεύεται από φωνές «πανικόβλητων» χωρικών.

Βεβαίως, όλη η υπόθεση «μυρίζει» hoax από χιλιόμετρα, τόσο λόγω της ποιότητας της εικόνας (αν και ομολογουμένως έχει κάτι το «ατμοσφαιρικό»), καθώς και από το ότι, όταν πρωτοκυκλοφόρησε, αποδόθηκε ψευδώς στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Μαλαισίας (Bernama). Ακόμη, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κουάλα Κράι, Αμπντουλάχ Ρονίνγκ, διευκρίνισε πως δεν υπήρξαν αναφορές στην αστυνομία για θέαση UFO, και ότι το βίντεο κυκλοφόρησε από «κάποιους». Μια από τις επικρατούσες θεωρίες κάνει λόγο για φάρσα με αφορμή τους εορτασμούς για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Μαλαισίας, στις 31 Αυγούστου.

Οπότε μάλλον μπορούμε να πούμε ότι η άλλη «Ημέρα Ανεξαρτησίας» δεν έχει έρθει ακόμα.

Δημοφιλή