#challengeaccepted: 36χρονη που επέζησε του καρκίνου απαντά στην τελευταία τρέλα του Facebook με τις ασπρόμαυρες selfies

#challengeaccepted: 36χρονη που επέζησε του καρκίνου απαντά στην τελευταία τρέλα του Facebook με τις ασπρόμαυρες selfies
Facebook/Rebecca Wilkinson

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε 36χρονη που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού κατά όσων ποστάρουν στο Facebook ασπρόμαυρες φωτογραφίες ως μήνυμα αφύπνισης κατά της ασθένειας. Για την Ρεμπέκα Γουίλκινσον η οποία έχει υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή το να ποστάρει κανείς ασπρόμαυρες selfie με τη φράση #challengeaccepted είναι υποκριτικό.

Η 36χρονη από το Lancaster φρόντισε μάλιστα να απαντήσει σε αυτό το τελευταίο trend των ημερών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πόσταρε με τη σειρά της μία δική της ασπρόμαυρη φωτογραφία φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε αφότου εκείνη είχε ήδη προβεί σε διπλή μαστεκτομή και σειρά χημειοθεραπειών. Έχοντας διαγνωστεί το 2013 με καρκίνο σε δεύτερο στάδιο, κατέψυξε τα ωάριά της καθώς εξετάσεις έδειξαν ότι υπήρχε πιθανότητα 60% να αναπτύξει και καρκίνο στις ωοθήκες. Η ίδια ωστόσο, έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση των μαστών μετά τη μαστεκτομή αντιμετωπίζοντας 80% πιθανότητες ο καρκίνος να επιστρέψει.

Όπως δήλωσε στο BBC: «Αυτή η νέα τρέλα με θυμώνει. Το να έχεις καρκίνο είναι τρομακτικό. Μπορεί να πεθάνεις, να σε χάσουν τα παιδιά σου. Δεν μπορεί (σσ ο καρκίνος) να είναι θέμα για να βγάλει κανείς μία ακόμη selfie σαν να είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα. Οι ανθρώποι νομίζουν ότι με το να ανεβάζουν μία ασπρόμαυρη φωτογραφία στο Facebook βοηθούν ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο... Θα έπρεπε να πάνε στα νοσοκομεία και να επισκεφθούν τους ασθενείς, να τους κρατάνε το χέρι ενώ εκείνοι περνούν την περιπέτεια της χημιοθεραπείας. Είναι υποκριτικό και αυτοί οι άνθρωποι είναι νάρκισσοι».

Δημοφιλή