Πρωτοφανές: Η Χρυσή Αυγή κατακρίνει την ΕΛ.ΑΣ. για σκίτσο στο Twitter με έγχρωμο παιδί

Πρωτοφανές: Η Χρυσή Αυγή κατακρίνει την ΕΛ.ΑΣ. για σκίτσο στο Twitter με έγχρωμο παιδί
elas

Αίσθηση και αγανάκτηση προκάλεσε στην πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Χατζησάββα, προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουπλή, με αφορμή μία ανάρτηση στο λογαριασμό της Αστυνομίας στο Twitter.

Αιτία για την ερώτηση του βουλευτή έγινε ένα αναρτημένο σκίτσο της ΕΛ.ΑΣ. που απεικόνιζε τρία παιδάκια να παίζουν στην παραλία και προέτρεπε τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μη χαθούν άλλα παιδάκια από πνιγμό. Ο κ. Χατζησάββας με ερώτηση που κατέθεσε στις 31 Αυγούστου 2016 αντιδρά για το γεγονός ότι ένα από τα τρία εικονιζόμενα παιδιά είναι έγχρωμο.

«Στην εικόνα που αναρτήθηκε διακρίνονται τρία μικρά παιδιά να παίζουν σε παραλία, προφανώς της Ελλάδος. Το ένα από αυτά τα παιδιά είναι σκουρόχρωμο. Αυτή η ενέργεια του αναρτήσαντος την εν λόγω φωτογραφία αποτελεί έμμεση και υποσυνείδητη προπαγάνδα αλλά και σαφέστατη θέση υπέρ της πολυπολιτισμικότητας και της μίξης των εθνών (…) Ποιος είναι υπεύθυνος για την εν λόγω ενέργεια υποσυνείδητης προπαγάνδας, από που έλαβε την σχετική εντολή να το πράξει και ποιος αποφασίζει σχετικά με το λειτουργικό πλαίσιο των εν λόγω ενημερωτικών δράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε ο βουλευτής.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνουν αγανακτισμένα με τη συμπεριφορά του βουλευτή κάνοντας λόγο για πρωτοφανή αντίδραση από εκλεγμένο εκπρόσωπο του κοινοβουλίου. Τονίζουν δε ότι ο άνθρωπος που ζωγράφισε το σκίτσο είναι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ειδικών καθηκόντων με ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά.

Δημοφιλή