ΟΗΕ: 60 νεκροί και 44.000 άστεγοι λόγω πλημμυρών στη Βόρεια Κορέα

ΟΗΕ: 60 νεκροί και 44.000 άστεγοι λόγω πλημμυρών στη Βόρεια Κορέα
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Handout . / Reuters

Εξήντα είναι οι νεκροί και 44.000 αυτοί που έχουν μείνει άστεγοι στη Βόρεια Κορέα λόγω των μεγάλων πλημμυρών, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο ποταμός Τουμέν, ο οποίος αποτελεί μέρος των συνόρων μεταξύ της Βόρειας Κορέας από τη μια και της Κίνας και Ρωσίας από την άλλη, είχε τις μεγαλύτερες πλημμύρες στην ιστορία του έπειτα από τέσσερις ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων.

Ορισμένες παρακείμενες πόλεις, όπως η Μουσάν και η Χοργιόνγκ, επλήγησαν ιδιαίτερα, με 60 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και το 5% που πληθυσμού να μένει άστεγο, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Ο ΟΗΕ επικαλείται στοιχεία που έλαβε από τη βορειοκορεατική κυβέρνηση.

«Διαπιστώθηκαν βασικές ανάγκες, όπως στεγαστικές, καθώς και σε τρόφιμα, φάρμακα, πόσιμο νερό, προϊόντα ατομικής υγιεινής και καθαριότητας», τονίζει ο διεθνής οργανισμός αναφέροντας ότι συνέβαλε στις προσπάθειες των βορειοκορεατικών αρχών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σχεδόν 9.000 κτίρια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές και 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης πλημμύρισαν.

Την Παρασκευή, τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν λόγο για 15 νεκρούς και για 17.000 κατοικίες που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Δημοφιλή