Αναφορές για ακόμη μια επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ με αέριο χλωρίνης στο Χαλέπι της Συρίας

Αναφορές για ακόμη μια επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ με αέριο χλωρίνης στο Χαλέπι
reuters

Αναφορές για μια ακόμη επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων με αέριο χλωρίου σε γειτονιά στο Χαλέπι η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες κάνουν τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης ενώ δεκάδες άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία υποφέροντας από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με μέλη των συνεργείων διάσωσης της Συριακής Πολιτικής Άμυνας και του Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ελικόπτερα της κυβέρνησης έριξαν βόμβες–βαρέλια που περιείχαν χλώριο στην γειτονιά Σουκάρι στον ανατολικό τομέα της πόλης.

Η συριακή κυβέρνηση έχει αρνηθεί κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί στο παρελθόν για την χρήση χημικών όπλων κατά την διάρκεια του πενταετούς εμφυλίου πολέμου. Εκπρόσωποι του συριακού στρατού δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Η Πολιτική Άμυνα της Συρίας με ανάρτηση της στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook επισήμανε πως 80 άνθρωποι υπέφεραν από ασφυξία αλλά δεν έγινε αναφορά για νεκρούς.

Ανήρτησε μάλιστα ένα βίντεο που δείχνει παιδιά με δύσπνοια, να καταβρέχονται με νερό χρησιμοποιώντας μάσκες οξυγόνου για να αναπνεύσουν ενώ η Συριακή Συμμαχία καταγγέλλει πως οι δυνάμεις του Άσαντ είναι υπεύθυνες για τουλάχιστον 100 επιθέσεις με χλωρίνη.

Το Συριακό Παρατηρητήριο τόνισε πως ιατρικές πηγές ανέφεραν 70 περιστατικά ασφυξίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας έκθεσης του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) τον περασμένο μήνα, οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης είναι υπεύθυνες για δύο επιθέσεις με τοξικά αέρια το 2014 και το 2015, ανάμεσα τους με την χρήση χλωρίου.

Η Συριακή Πολιτική Άμυνα κατηγόρησε την κυβέρνηση για μια άλλη επίθεση με χλώριο τον Αύγουστο.

Δημοφιλή