Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1.Σε ρυθμούς Ρίο... ξανά

Η αντίστροφη μέτρηση για τους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ξεκίνησε. Το απόγευμα της Τετάρτης (00:05 ώρα Ελλάδας 8/9) στο Μαρακανά, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Αγώνων, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του τρίτου σε σπουδαιότητα αθλητικού γεγονότος σε παγκόσμια κλίμακα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Η παρέλαση των χωρών θα γίνει με αλφαβητική σειρά, με μοναδική ιδιαιτερότητα ότι η ομάδα των προσφύγων θα παρελάσει πρώτη. Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας θα είναι ο Παροαλυμπιονίκης του Λονδίνου στο μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

2. Και τώρα... ΔΕΘ

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα των επισκέψεων του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στον ίδιο χώρο, ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Από τις 12 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι συναντήσεις, ομιλίες και συνεντεύξεις Τύπου των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 και ακολουθήσει την επόμενη μέρα στις 13:00 η συνέντευξη Τύπου.

3. Όχι άλλα χρηματοπιστωτικά σοκ

Η δημιουργία ενός ταμείου της Ευρωζώνης, που θα βοηθήσει στη θωράκισή της από χρηματοπιστωτικά σοκ, θα τεθεί προς συζήτηση την Παρασκευή στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Ένα τέτοιο ταμείο θα κάλυπτε το κενό που δημιουργεί η έλλειψη δύο βασικών χαρακτηριστικών απο την Ευρωζώνη: μία ασφαλιστική λειτουργία, η οποία θα μπορούσε να μετακινήσει χρήματα από τις ευημερούσες στις προβληματικές χώρες της ΕΕ και μία σταθεροποιητική λειτουργία που θα απορροφούσε τα εξωτερικά σοκ για το σύνολο της Ευρωζώνης.

4.Ένα βραβείο γι' αυτούς που επιμένουν

Τα κράτη μπορεί να μην καταφέρνουν και τόσο καλά ή να είναι έως και απρόθυμα να προσφέρουν ακόμη και το ελάχιστο στους πρόσφυγες. Ευτυχώς σε πείσμα αυτών αλλά και των ξενοφοβικών ομάδων που εξαπλώνονται στην Ευρώπη, υπάρχουν οργανώσεις που δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν. Και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστώ! Μια τέτοια κίνηση αναγνώρισης ήταν και η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να απονεμηθεί σε δύο ελληνικές οργανώσεις το φετινό Βραβείο Νάνσεν για τους Πρόσφυγες 2016, μια διάκριση με διεθνές κύρος που απονέμει η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Το βραβείο μοιράζονται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που διεξάγει επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων στη θάλασσα και η Αλληλεγγύη Λέσβου η οποία προσέφερε καταφύγιο σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μοιράζονται το.

5. Εεερχεται...

Αφού έχασε όλες τις προθεσμίες για την έκδοση του «The Winds of Winter», του επόμενου βιβλίου της σειράς GoT που θα συνέχιζε την ιστορία, και αφού ζήτησε συγγνώμη από όλο τον κόσμο και κυρίως από τους παραγωγούς του show που αναγκάστηκαν να συνεχίσουν χωρίς τον «μπούσουλα» των βιβλίων, οι φαν του Game of Thrones είχαν αρχίσει να πιστεύουν πως το «The Winds of Winter» δε θα δει ποτέ το φως του μάταιου τούτου κόσμου -τουλάχιστον όχι σε έντυπη μορφή. Λάθος! Το Amazon France ανακοίνωσε μια νέα ημερομηνία κυκλοφορίας του «The Winds of Winter». Σύμφωνα αυτή, το βιβλίο θα ξεκινήσει να είναι διαθέσιμο στις 9 Μαρτίου 2017...

Δημοφιλή