Οι Γαλλίδες παραδίδουν μαθήματα στυλ και στο Instagram

Οι Γαλλίδες παραδίδουν μαθήματα στυλ και στο Instagram

Ίσως έχει πέσει και στη δική σας αντίληψη αυτός ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο «οι Γαλλίδες τα κάνουν όλα καλύτερα». Το στυλ, το φαγητό, τη συμπεριφορά και, όπως φαίνεται, και το Instagram. Γιατί, αντίθετα με τον υπόλοιπο κόσμο, οι Γαλλίδες δεν νιώθουν την ίδια ανάγκη για αυτοπροβολή και επίδειξη που νιώθουμε εμείς οι υπόλοιποι. Αυτό πιστεύει άλλωστε και η Vogue, σύμφωνα με ένα άρθρο που έγραψε τον Μάρτιο που μας πέρασε.

Αν και στο πρώτο άκουσμα αυτής της άποψης σήκωσα ειρωνικά τα φρύδια, στη συνέχεια θυμήθηκα αυτό που μου είχε πει η αδερφή μου όταν γύρισε από το Παρίσι, όπου είχε πάει για μήνα του μέλιτος πέρυσι. Ότι δηλαδή της είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γύρω της, σε καφέ και εστιατόρια, οι άνθρωποι μιλούσαν συνεχώς μεταξύ τους και κανένας δεν κοιτούσε στην οθόνη του κινητού του. Στην πραγματικότητα, δεν είχαν καν το κινητό τους επάνω στο τραπέζι.

Το να πει βέβαια κανείς ότι η κουλτούρα της αυτοπροβολής και της επιδειξιομανίας στο Instagram δεν έχει αγγίξει τους Γάλλους, είναι μάλλον παρατραβηγμένο. Απλώς στη δική τους περίπτωση το άγγιγμα αυτό μοιάζει με χάδι παρά με μέγγενη.

On the blog 🍂 Dress @asos_fr jewels @lottadjossou 🍁 Picture @paulinedarley

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης From Paris with Love ! 🇫🇷 (@louisepando) στις

Οι περισσότερες Γαλλίδες σπάνια στρέφουν την κάμερα στον εαυτό τους, αφού στη Γαλλία τα selfies θεωρούνται ντροπιαστικά. Στην καλύτερη περίπτωση ίσως θεωρήσουν διασκεδαστικό το να βγάλουν ένα μία στις τόσες μαζί με τις φίλες τους, αλλά ποτέ δεν το παίρνουν στα σοβαρά. Και η αλήθεια είναι πως εάν μπεις στον λογαριασμό κάποιου στο Instagram και δεις πάνω από πέντε selfies, χωρίς καν να κάνεις scroll down, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Ακολουθούμε τους άλλους ανθρώπους, όχι για να βλέπουμε μόνο τη φάτσα τους, αλλά για να «κατασκοπεύουμε» τα μέρη που πηγαίνουν, τα ταξίδια τους και όλα όσα αγαπούν να κάνουν.

New interview in @ElleKorea 🇰🇷 by @jieunr Photos @margauxgayet Makeup & Hair @camilloumakeup

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Caroline de Maigret (@carolinedemaigret) στις

Η συμπεριφορά των Γαλλίδων απέναντι στο Instagram μας διδάσκει τη χρυσή τομή. Από τη μία, αναγνωρίζουν τη δύναμη που κατέχει ως μέσο για να τους προσφέρει ευκαιρίες, αλλά από την άλλη, υιοθετούν μια περισσότερη χαλαρή στάση, χωρίς το άγχος της αύξησης των followers τους. Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές έχετε ήδη προγραμματίσει τις φωτογραφίες που «πρέπει» να βγάλετε πριν πάτε σε ένα εστιατόριο ή σε ένα νέο μέρος. Είναι μία πίεση ύπουλη που σιγά σιγά μας διαβρώνει. Μιλώντας προσωπικά, ίσως θα έπρεπε τελικά όντως να μάθουμε κάτι από εκείνες, και να προσπαθήσουμε να αποδεσμευτούμε από το ερώτημα του «τι θα ανεβάσω σήμερα στο Instagram;».

💙 #cherryblossomgirlinparis

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Alix (@alixcherry) στις

Πάνω από όλα, αυτό που μας δείχνουν μέσα από τους λογαριασμούς τους είναι μία φιλοσοφία ζωής που μπορεί να γίνει ο οδηγός μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μας λένε να μην τα παίρνουμε όλα στα σοβαρά, να διασκεδάζουμε, να δοκιμάζουμε νέα πράγματα και να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε και όλα όσα μας παθιάζουν. Και ναι, κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, να βγάζουμε και φωτογραφίες για το Instagram.

The charm of Mykonos

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Emmanuelle Alt Official (@emmanuellealt) στις

Ακολουθήστε αυτές τις υπέροχες Γαλλίδες για να δείτε τι εννοούμε: την @carolinedemaigret για κλασικό, ανεπιτήδευτο γαλλικό στυλ και ταξίδια, τη σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα @louisepando που θα σας κάνει να θέλετε να ταξιδέψετε στο Παρίσι τώρα, την ολίγον τι hipster και super cool @sarah_nait, την Διευθύντρια της Γαλλικής Vogue @emmanuellealt, την υπέροχα αληθινή και «άφιλτρη» @jeannedamas, την περίφημη fashion blogger που είναι γλυκιά σαν ζάχαρη @alixcherry και φυσικά τη γνήσια «Γαλλίδα της καρδιά μας» @loudoillon.